17
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de PKK operasyonu: 2 kişi gözaltında

Bölücü örgüt PKK/KONGRA-GEL’in bombalı eylem timlerinde görev alan, 2003 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde bir askeri araca patlayıcı madde ile düzenlenen saldırıdan sonra, olay yerinden toplanan patlayıcı madde parçalarında parmak izi tespit edilen "Reso Dosha" kod adlı Abdüllatif Karaaslanlı (28), İzmir’in Konak İlçesi’ndeki Basmane semtinde düzenlenen bir gece operasyonu ile yakalanmıştı.

Karaaslanlı’yı evinde barındırarak bölücü örgüte yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen iki kişi kaçarken, evde yapılan aramada, bu şahısların piyasaya sürmeye çalıştığı bin 650 karton kaçak yabancı sigara ele getirilmişti. Ele geçirilen sigaralar ise, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği’ne teslim edilmişti.


Karaaslanlı’nın, suç işlediği ve arandığı Lice İlçesi’nden gelen jandarma ekibine teslim edilerek sorgulanmak üzere Diyarbakır’a gönderilmesinin ardından operasyonlarını sürdüren İzmir Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu şahsı evlerinde barındıran, "Bölücü örgüte yardım ve yataklık" ile "Sigara kaçakçılığı" suçlarından aradığı Muzaffer Arslan (33) ve kardeşi Nişani Arslan’ı (19) yakalayarak gözaltına aldı.


Sorgulamalarında, Abdüllatif Karaaslanlı’nın dayılarının oğlu olduğunu söyleyen Arslan kardeşlerin, 6 yıldan beri kendisini görmediklerini ve arandığını bilmediklerini iddia ettikleri öğrenildi. Muzaffer ve Nişani Arslan, sorgularının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 18:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?