16
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'de polis tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda, esrar maddesi ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, 4 kişi de gözaltına alındı.

Konak İlçe Asayiş ve Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde, İzmir genelinde torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Yeşilyurt semtinde bir evde şahsın esrar sattığı bilgisini alan ekipler, eve düzenledikleri operasyonla şahsı yakalayarak gözaltına alırken, evde yapılan aramada 102 adet meşe halinde satışa hazır esrar maddesi ele geçirildi.

Asayiş ekipleri, Yeşilyurt semtinde devriye görevi yaptığı sırada koşarak yanlarına gelen Murat Konya isimli bir kişi, kendi oturduğu evi silah zoruyla gasp ettiklerini ve evde esrar maddesi olduğunu bildirmesi üzere savcılıktan arama yapmak için izin çıkarttı. Polis eve yaptığı baskında evde bulunan U.G. (25), H.E. (26), A.E. (23), (E.G. (24) isimli şahısları yakalanarak, gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 114 adet Extacy hap ele geçirildi.

Oturduğu evi silah zoruyla gasp ettiklerini ve 7 gündür kendi evinde oturduklarını belirttiği 4 kişiden şikayetçi olan Murat Konya (28), "Ben evimde yalnız yaşıyorum. Bu tanımadığım adamlar benim evime geldi. Başıma silah doğrultarak, 'biz bu evde kalacağız, sen bize karışma' dediler. Ben de silahı görünce çok korktum ama yapacak bir şeyim yoktu. Evin önünden polis defalarca geçiyor, ancak çekindiğim için bir şey yapamadım. Son günlerde çok rahatsız olduğum için dayanamadım ve yoldan geçen polis ekiplerini durdurdum, olayı anlattım. Onlardan çok memnunum, beni bu şekilde yaşamaktan kurtardılar" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, zanlılar, emniyetteki sorgulamalarının ardından, "satmak üzere uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 09:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?