30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir’e bayram kömürü

Türkiye’de yaklaşan yerel seçimler öncesinde tartışma yaratan en önemli konulardan birisi olan bedava kömür dağıtımın yeni adresi İzmir oldu.

İzmir’de 100 bin ton kömür taşıyan TIR’ların bir bölümü, Basmane semti Kapılar bölgesindeki boş bir araziye çekildi. Burada TIR kasalarındaki kömür torbaları, sokak aralarına girebilecek kamyonetlere nakledildi. Onlarca kamyonete yüklenen kömürler, listelerdeki, önceden belirlenen ailelere dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.

Kentin en büyük ilçesi durumundaki Konak’ta da dağıtımlar, Konak İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın organizasyonunda yapıldı. Sokak aralarına dağılan kamyonetlerle, listelerdeki ailelerin evlerinin önüne, üzerinde ’TC Başbakanlık’ ve ’Para ile satılmaz’ yazılarının bulunduğu kömür torbalarını indirilerek, teslim edildi. Her aileye 25’şer kiloluk 28 torba olmak üzere 700 kilo kömür yardımı yapıldığı öğrenildi.

Konak İlçesine bağlı, Hatay, Kadifekale, Eşrefpaşa, Yenişehir, Basmane, Toros, Gültepe, Gürçeşme gibi semtlerde bulunan 113 mahallede oturan ailelere kömür dağıtılacağı bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 10:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?