27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmirgaz'dan mavi gökyüzü sözü

İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata ve Genel Koordinatörü Halil Tataş İzmirgaz'ın Konak bölgesinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları ve 2009 yılında planlanan yatırımlar ile ilgili olarak Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ı bilgilendirdi.

Yandımata ve Tataş Başkan Tartan'dan kaliteli hizmet için işbirliğine gidilmesi konusunda destek istedi ve kış mevsiminde kirli havanın yerini mavi bir gökyüzüne bırakacağı sözünü verdi.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ise, çevreye, halk sağlığına ve temizliğe önem veren yaklaşımlardan yana olduğunu belirterek, "Öncelik halkımızın rahatıdır. Onları rahatsız etmeyecek bir çalışma anlayışı içinde olacağız. Amacımız,hava kirliliğinin olmadığı bir konak" dedi.

Yandımata, Konak bölgesinde toplam bin 36 doğalgaz abonesi bulunduğunu hatırlatarak, "Bugüne kadar 14 bin 795 metre çelik hat, 70 bin 726 metre polietilen ana hat, 30 bin 240 metre servis hattı döşendi. 4 bin 665 adet servis kutusu ve 9 adet bölge regülatörü imalatını gerçekleştirdik" dedi.

Konak Belediyesi ile İzmirgaz arasında sağlanacak koordinasyon ile yapılan hizmetin kalitesinin artıracağını kaydeden Yandımata, Başkan Tartan'dan bu konuda işbirliğine gidilmesi konusunda destek istedi. İzmir'de kış aylarında yaşanan hava kirliğine dikkat çeken Yandımata, "Doğalgazın yaygın olduğu bölgelerde hava kirliğinin azaldığını tespit ettik, önümüzdeki yıllarda kullanımın artmasıyla birlikte İzmir, mavi körfezle birlikte mavi bir gökyüzüne kavuşacaktır. Bu anlamda yerel yönetimlerin doğalgaza vereceği destek son derece önemlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?