26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kaldırım işgali bitiyor

KONAK’TA KALDIRIM İŞGALİNE SON

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kaldırımların yaya trafiğine açık olduğunu belirterek, araç işgalini önlemek için bariyer çalışması başlattıklarını söyledi.

Son günlerde araçların kaldırımlarda, yayaların ise yollarda yürümek zorunda kaldığını ve bu konuda birçok şikayet aldıklarını vurgulayan Başkan Tartan; “Vatandaşlarımızın can güvenliğinden de sorumluyuz. Kaldırımlar araç otoparkına dönmeye başladı. Kentte otopark sıkıntısı var, ancak sorumluluk sahibi olan sürücülerin yayaların geçişini engellemeyecek şekilde davranmaları gerekiyor. Artan şikayetleri göz önüne alarak bariyer uygulaması başlattık. Artık yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde araçlar kaldırımlara istedikleri gibi park edemeyecekler” dedi.

Uygulamayı Alsancak, Eşrefpaşa, Güzelyalı, ve Basmane bölgelerinde başlattıkların hatırlatan Tartan, bugüne kadar 20 sokakta 750 adet bariyer kullanıldığını belirtti. Uygulamanın ardından vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını dile getiren Başkan Tartan, “Uygulama yapılan bölgelerde vatandaşlar kendilerini huzurlu ve güvende hissettiklerini iletiyor. Çünkü kaldırımda yürümek yerine sokak ortasında kaldıkları için yaşamları tehlikeye giriyordu. Biz görevimizi yaptık. Kaldırımları yayaların kullanımına açmak için çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaldırımlara park eden araçlar yüzünden kaldırımları kullanamayan vatandaş ise uygulamayı destekleyerek; “Kaldırımlar, yayaların rahat ve güvenli bir şekilde yürümesi içindir. Araçlar tarafından elimizden alınan bu hakkımız bu uygulama ile son bulacak Çok güzel ve yerinde bir çalışma, başkanımızı bu uygulamasından dolayı kutlarım umarım tüm belediyelere örnek olur” şeklinde konuştu.

KONAK’TA KALDIRIM İŞGALİNE SON
KONAK’TA KALDIRIM İŞGALİNE SON
KONAK’TA KALDIRIM İŞGALİNE SON
KONAK’TA KALDIRIM İŞGALİNE SON
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:17:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 22:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?