29
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kemeraltı yarışmasında son gün

Kemeraltı'nın eski tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarmak ve cazibe merkezi haline getirmek için cephe yenileme projesi başlatan ve bu çerçevede 2. etap projesine başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, açtığı yarışma ile tarihi çarşıyı daha da canlandırmayı hedefliyor.

“Kemeraltı Çarşısı Üst Örtü ve Kent Mobilyaları Ulusal Fikir Yarışması” için 21 Nisan 2008'de başlayan başvurular için son tarih bugün (20 Haziran 2008 Perşembe) saat 17.00'de bitiyor. Yarışmanın sonuçları, 7 Ağustos günü açıklanacak.

Yarışmacılar, idare tarafından belirlenen 3 bölge için, “üst örtü tasarımı”, “kentsel donatı”, “oturma-dinlenme grupları”, “aydınlatma” ve “meydan düzenlemesi” konularındaki önerilerini 1/200 ölçekte plan, yakın çevrenin ifade edildiği kesitler ve perspektiflerle sunacaklardır.

Esnaf tarafından branda, eternit gibi çeşitli yöntemlerle üst örtü uygulanan ve Kemeraltı dokusuyla uyuşmayan bu uygulamanın kaldırılıp Çarşı'nın dokusuyla uygun hale getirilmesi için yangına dayanıklı, çevresel koşullara uygun üst örtü tasarımı yapılacak.

Üst örtü tasarımı 1/1000 ölçekli Kemeraltı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı kapsamında hazırlanan ve Kentsel Tasarım Rehberi'nde belirtilen esaslara uygun olacak.

ZEMİN KAPLAMASI
Yarışmacılardan, alan içinde kullanılacak zemin kaplaması, oturma-dinlenme grupları, aydınlatma, plastik sanat öğeleri gibi kent mobilyaları özelinde çağdaş fikirler üretmeleri ve tasarımın bütününde engelli kullanımlarını göz önünde bulundurmaları istenecek.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?