16
Haziran
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kentsel yenileme projesi start aldı

Konak Belediyesi’nin, Kemeraltı Çarşısı’na yönelik hazırladığı "926 Sokak Kentsel Yenileme Projesi" start aldı.

Konak Belediyesi, proje çerçevesinde 926 Sokak’tan İkiçeşmelik Caddesi’ne geçişe imkan sağlamak amacıyla bölgedeki üç dükkanı 60 bin YTL karşılığında istimlak etti.

İşyerlerinin yıkımları, Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlandı. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Ali Paşa Meydanı, Oteller Sokağı, Abacıoğlu Hanı projelerinin ardından "926 Sokak Kentsel Yenileme Projesi"nin de tarihi Kemeraltı Çarşısı’na ayrı bir renk ve hareket katacağını belirtti. Başkan Tunçağ, ayakkabıcıların kendi sitelerine taşınmasının ardından çöküntü bölgesi haline gelen alanın yenilenme çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin tekrar canlanarak eski günlerine döneceğini ifade eden Tunçağ, "Kemeraltı, aynı zamanda İzmir’in en büyük kentsel ve arkeolojik sit alanıdır. Ticari merkez niteliğini hala sürdüren Kemeraltı’ndaki 926 Sokak, Kemeraltı Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı 1. Etap bölgesinde kalıyor. Sokak, Agora Arkeoloji Sit Alanı’na yakınlığıyla da biliniyor. Geçmişte bölgede yaşamış bir kültürün izlerini yaşattığı Havraların bağlantı ve merkez noktası olması, ayrıca zaman içinde 926 Sokak çevresinde yer alan Ayakkabıcılar Sitesi’nin bu alanı boşaltması nedeniyle, alana canlılık kazandırmayı hedefledik. Çevredeki yapılar, geçmiş yıllarda Ayakkabıcılar Sitesi olarak kullanılmış olduğundan daha çok işhanı niteliğini taşıyor. 926 Sokağın Piyaleoğlu Hanı, Yeşildirek Hanı-Hamamı, Arap Hanı ile de çevrelenmesi bölgeye ayrıca bir canlılık getirecektir" diye konuştu.

Başkan Tunçağ, proje kapsamında zemin kaplaması, dokuya uygun sokak mobilyası düzenlemesinin yapılacağını söyledi. Tunçağ, esnafın da katılımıyla yürütülen proje doğrultusunda binaların cephelerinin tarihi dokuya uygun hale getirileceğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:28:17
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?