27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Koltuk değnekli hırsız şok etti

İzmir'in Konak İlçesi Çankaya semtinde, iki ayrı kargo şirketine giren hırsızlar, çaldıkları mallarla birlikte yakalandı. 

Şahısları gözaltına alan huzur timleri, hırsızlardan birinin sakatlığı nedeniyle bastonlarla yürümeye çalıştığını görünce şaşkına döndü. Kantar Karakolu'na getirilen şahısların çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu belirtildi. Polis, bastonlu hırsızın sadece kendisine ait 31 ayrı suçtan kaydı olduğunu açıkladı. 

Kargo şirketlerinden gelen hırsızlık ihbarlarına karşı önlemlerini arttıran İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Huzur Timleri, Çankaya Mimar Kemalettin Caddesi 1335 ve 1372 sokakta, otoparkçı kılığına girerek MNG ve Aras Kargo çevresinde önlem aldı. Uzun bir süre otoparkçı olarak belirtilen sokaklarda görev yapan polisler, akşam saatlerinde kargo şirketlerine şüpheli iki kişinin girildiğini fark etti.

Bu kişileri takibe alan huzur timleri, Aydoğan Solak (29) ve Gökmen Gülçiçek'i (27) iki ayrı koliyle dışarı çıkarken suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar gözaltına alınarak Kantar Karakolu'na götürüldü. Solak'ın karakola götürülürken bastonlarla yürümeye çalışması dikkat çekti. Solak'ın bundan 5 yıl önce girdiği silahlı çatışmada sakat kaldığı ve bu yüzden bastonlarla yürümeye çalıştığı öğrenildi.

Karakola çağırılan kargo şirketinin yetkilileri, ele geçirilen kutularda bilgisayar malzemeleri ve tekstil ürünleri olduğunu bildirirken, kolilerdeki malların değerinin yaklaşık 2 bin YTL olduğu açıklandı. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 11:29:54
Güncelleme :5 Kasım 2006 Pazar 10:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?