23
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Konak Belediyesi'nden kadın gezileri

İzmirli kadınlara şehri gezdirmek ve sahip oldukları sosyal hakları anlatmak amacıyla her hafta düzenlenen gezilerin ilk durağı, Uşakizade Latife Hanım Köşkü oldu.

Özgür ve çağdaş kadının simgesi olan Latife Hanım’ın Ulu Önder Atatürk’le izdivacını yaptığı köşkü gezen 35 kadın, hem bina hakkında hem de tarihçesi hakkında bilgilendirildi. Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bu gezilerde amaçlarının Türk kadınının daha çağdaş ve daha özgüvenli olmasını sağlamak olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, bu etkinlikleri her hafta düzenleyerek daha fazla kadına ulaşmak istediklerini belirtti.

İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Oğuz Tatış’ın da katıldığı yaklaşık bir saat süren brifingde, kadınlara medeni kanun ve sosyal hakları anlatıldı. Tüm gün İzmir’in pek çok tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulan kadınlar, bu geziler sayesinde bilmedikleri pek çok yeri gördüklerini, bu yerler arasında en güzel ve etkileyici yerin ise Uşakizade Latife Hanım Köşkü olduğunu söyledi. Köşk, her cuma kapılarını Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bu gezilere açacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 01:37:34
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 12:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?