19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Konak'ta esrarengiz cinayet: Baba-kızın cesetleri bulundu

Olay, bugün öğle saatlerinde Hatay Semti’ndeki 230 Sokak’ta bulunan 2 numaralı apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce mahkeme kararı ile boşalttırdığı evi kiraya vermek isteyen bir vatandaşın temizlik için gönderdiği kadın, çatı katından gelen kokuları fark ederek bir erkek ve bir kadına ait iki ceset buldu.

Temizlikçi kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu çatı katında bulunan cesetlerin Ömer Akşit ve 11 yaşındaki kızı Elif Lutmina Akşit’e ait olduğunu belirledi. Cesetleri bulunan Elif Lutmina Akşit’in boğularak öldürüldüğü, Ömer Akşit’in ise kendini asarak intihar ettiği tespit edilirken, bir süre önce mahkeme kararı ile boşaltılan evde oturdukları, muhtemelen çatı katında oldukları için cesetlerin görevliler tarafından fark edilemediği bildirildi.

Polis yetkilileri, hırsızlık ve gasp suçlarından sabıkalı Ömer Akşit’in Rus uyruklu Okşana Akşit isimli bir kadın ile evli olduğunu, 10 ay önce kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkemeye verildiğini, bu davanın sonucunda da 4. kattaki evde bulunan eşyalarının mahkeme kararı ile tahliye edildiğini bildirdiler.

Ömer Akşit’in geçirdiği bir cinnet sonucu önce kızını boğarak öldürmüş, sonra da kendisini asarak intihar etmiş olabileceğini belirten yetkililer, Okşana Akşit’in bulunması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydettiler.

Bu arada, Ömer ve kızı Elif Lutmina Akşit’in cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 16:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?