27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Konak'ta hedef sağlık turizmi

Türkiye'de ilk kez kurulan ve örnek çalışmalar yürüten Konak Belediyesi Turizm Komisyonu, ilgili kurum ve kuruluşlar ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen tarihi zirvenin ardından oluşturulan alt komisyonlar çalışmalarda önemli bir yol kat etti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdülaziz Ediz, İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı adına Erol Eli Simsolo, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gencer ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin katıldığı toplantı Kemeraltı'ndaki tarihi Abacıoğlu Han'da gerçekleştirildi.

Turizm komisyonunun ciddi çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu çalışmaların meyvelerinin 2010 yılında yansımalarını herkesin göreceğini söyledi. Turizme önem veren ve ön plana çıkaran anlayışla hareket ederek İzmir turizmine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Tartan, "Ekonomik krizde kazanç, turizm sayesinde olacak. Fuarlarda Aktif olarak görev yapacağız. Turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının önerileriyle farklı anlayış getireceğiz" dedi.

İzmir'de sağlık turizmi adına çalışmaların da hareketlendirileceğine değinen Başkan Tartan şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde Konak'ta bulunan hastanelerin yöneticileri ile bir araya gelip toplantı yapacağız. Büyük bir hastaneler zincirinin yöneticisi, İzmir'e yatırım yapmamasının sebebini, bürokrasiden kaynaklanan nedenler olarak gösteriyor. Biz bunu biraz daha teşvik edici hale getirip sağlık kuruluşlarının İzmir'e yatırım yapmasını sağlayacağız. Profesyonel bir ekip kurup Avrupa ülkelerine yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Bu ülkelerde tanıtımlar gerçekleştirip sağlık turizmi hedefleyen kitleyi İzmir'e çekeceğiz. Bu sayede kentimizde bulunan otellerin de bu pastadan paylarını alacağına inanıyorum"

Konak Belediyesi tarafından kurulan turizm alt komisyonlarının planladığı organizasyonların İzmir'e hareket getirdiğini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdülaziz Ediz, İzmir'in turizm konusunda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ediz "İzmir'in var olan kültürünü, mutfağını yaşatarak esnafın kazanmasını sağlayabiliriz. Çalışmalarda organizasyonları yürütecek iyi bir şef gerekiyor. Turizm komisyonunun gerçekleştireceği yeniklerle İzmir, 12 ay yaşayan bir şehir haline gelecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 10:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?