1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Konak’ta kadının adı olacak

İzmir'deki kadın sivil toplum kuruluşları Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'a "Kadın Dostu Kent" Projesine destek verdiği için teşekkür etti, plaket verdi.

İzmir'deki kadın derneklerinin başkan ve yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın konuğu oldu.Kemeraltı'ndaki tarihi Abacıoğlu Hanı'nın otantik atmosferinde sabah kahvaltısında buluşan kadın derneklerinin temsilcileri, Başkan Tartan' a kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Tartan'da her zaman kadınların yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, " Kadınlar bizim, anamız, bacımız,yarimiz. Onlar için ne yapsak azdır. Öncelikle belediyenin bütün olanakları sizlerin emrine amadedir. Her türlü etkinliğinize, projenize olanaklarımız ölçüsünde destek vermek isteriz. Sivil toplum kuruluşlarının her türlü etkinliği için belediyemizin kültür merkezlerinin kapısını sonuna kadar açacağız" dedi.

İzmir'i " Kadın Dostu Kent" yapmak için çalışacaklarını, kadınlara yönelik hizmetlerde geliştirilen tüm projelerin arkasında olacaklarını söyleyen Tartan "Bu konuda bir birim oluşturacağız. Bu birim kadınların hizmet gereksinimlerini ve isteklerini saptamak için zaman zaman anket çalışmaları yapacak. Kültür gezileri düzenleyecek. Yaşlı ve engelli kadınlara yönelik evde hizmet sistemi geliştirecek. Yoksul semtlerde toplum merkezlerinin sayısını artıracak. Kadına yönelik şiddet konusunda araştırma yaparak veri toplayacak. Kadınları yasal hakları konusunda eğitecek. Kadın konuk evlerini devreye sokacak. Kadınların çalışma hayatına katılımını destekleyen kurslar düzenleyecek. Girişimci kadınlar için danışma merkezleri kuracak. Bu merkezlerde kadınlara yönetim danışmanlığı, finans kaynaklarına erişim imkanı, ofis hizmetleri sunacak. İstihdam garantili meslek eğitimi, beceri ve kapasite geliştirme kursları düzenleyecek. Bu programları kadınların ve piyasanın talebi doğrultusunda yapılandıracak. Hedef bölgelerdeki vatandaşları, zorla ve erken evlilik ile akraba evliliğinin zararları konusunda bilgilendirecek" dedi.

Tartan, "Bu arada belediye olarak İzmir'de cumhuriyet döneminde kadın hakları, kadın hareketi, öncü ve lider kadınlarla ilgili olarak bir belgesel çalışması yapılması için gerekli girişimlerde bulunulmasına destek vereceğiz. İlçede cadde, sokak ve parklara İzmir'deki kadın hareketinin öncülüğünü yapan lider kadınlrımızın isimlerini vereceğiz, büstlerini dikeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 10:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?