27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Konak'ta ruhsat müjdesi

Konak Belediyesi Meclisi tarihi bir karara oybirliği ile imza attı.

İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren ve yapı ruhsatı almış, ancak işyeri ruhsatı alamamış işletmelere ruhsat olanağı tanıyan karar, mecliste kabul edildi.


Kararın İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girdiği 8 Şubat 1987 tarihinden önce yürürlükteki imar mevzuatına uygun olarak inşaat ruhsatı alıp inşaatına başlanmış olan ve yasal süresi içinde yapı kullanma izin belgesi almış yapılardaki işyerlerini kapsadığı belirtildi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kararla ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren esnafın önünün açılacağını müjdeleyen Konak Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek olacak bir açılımın altına imza attıklarını belirtti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da "esnaf dostu belediye" olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Tartan, ilçe sınırları içerisinde bine yakın esnafın ruhsat alabileceğini söyledi.


Konak Meclisi'nde GSM şirketleri tarafından yerleştirilecek baz istasyonların yerlerinin belirlenmesi ve daha önceden kurulmuş olanların da insan sağlığına zarar vermeyecek yerlere kaydırılması ve denetimi konusunda belediyelerin de yetkili kılınması konusunda temenni kararı alındı. Başkan Tartan baz istasyonlar konusunda tek yetkilinin Ulaştırma Bakanlığı olduğunu hatırlatarak, aldıkları temenni kararının yasalaşması için milletvekilleri ve bakanlardan destek beklediklerini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?