19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kongre küskünleri AKP’den istifa etti

Eski Konak Kadın Kolları Başkanı Begüm Sevgen, “Partide kadınlara çok büyük vaadlerde bulundular” dedi, 36 arkadaşıyla birlikte partisinden ayrıldı. İlçe Başkanı Gönen ise istifaları şeklen uygun bulmadı


Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konak İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Begüm Sevgen, 36 kadınla birlikte partisinden istifa etti. 

AKP’nin kuruluşundan itibaren Konak İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sevgen, Şubat ayı başında yapılan kongrede rakibi Hülya Hekimoğlu’nu sekiz oy farkla mağlup etmişti. Ancak ilçe kongresi, Hekimoğlu’nun, dokuz delegenin iki kez oy kullandığı gerekçesiyle yaptığı itiraz üzerine iptal edilmişti. Bunun üzerine Sevgen, 28 Şubat’ta yapılan kongreyi Genel Merkez’den açık destek alan Hekimoğlu’na karşı 39 oyla kaybetmişti. 

Sevgen, kongre sonunda “Kadınlara büyük vaadlerde bulundular. Ben kimseye tutamayacağım sözler vermedim” diye konuştu.

Tek dilekçe verdi 

İki ay sessiz kalan Sevgen, tepkisini 36 üye kadınla birlikte parti üyeliğinden istifa ederek gösterdi. Tek istifa dilekçesinin altına kendisiyle birlikte 36 kadının da ismini yazan Sevgen’in istifası şeklen uygun olmadığı için kabul edilmedi. 

AKP Konak İlçe Başkanı Ali Gönen, istifa eden her kişinin ayrı dilekçe yazması gerektiğini vurgulayarak, istifayı şu sözlerle değerlendirdi:
“İstifanın tarzı, şekli yanlış. Ayrıca binlerce üye kaydeden bir partide 36 kişinin istifasının lafı bile olmaz. Bu tamamen şova dönük bir istifa. Makam, mevki kaybedilince bu tür istifalar oluyor. Bu bir bayrak yarışı. Ben giderim, başka biri gelir. Kin ve husumet içine girilmemeli. Kongre sonrası rakipler kucaklaşarak, yola devam etmeli. Kimseyi zorla bu partide tutmayız ama istifanın geçerliliği için 37 kişinin ayrı ayrı dilekçe vermeleri gerekiyor.” 

Begüm Sevgen ise istifa sonrası sessiz kalmayı tercih etti.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 11:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?