22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Korsan CD'cinin şaşırtan deposu

İzmir'de 3 katlı CD dükkanına yapılan baskında binlerce korsan CD ele geçirilirken, binanın her katında bulunan tuvalet kısmına gizli yapılmış bölmeler polisi bile şaşırttı. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Çankaya semti Bit Pazarı'nda bulunan 3 katlı CD dükkanında korsan CD üretildiği ve satıldığını tespit etti. Bir aylık çalışmalar sonucu polis, işyerine hakim kararıyla baskın düzenledi. Yapılan baskında binlerce korsan CD, çok sayıda bilgisayar ve kopyalayıcı cihaz bulundu. Binanın tuvaletler kısmında duvarlara yeni yapılan alçılar polislerin dikkatini çekti. Alçıları sopayla kazıyan ekipler, ortaya çıkan gizli bölmeleri görünce şok oldu. Odaların girişlerinin fayans ve alçıyla kapatılarak duvar görünümü verildiği ve kapıların hidrolilik kol sistemiyle açılıp kapandığı ortaya çıktı. Bölmeler içerisinde önceden kopyalanarak depolanmış binlerce korsan CD ile kopyalama cihazları ve çok sayıda bilgisayar bulundu. 

Yapılan operasyonda 2 bin 590 adet porno CD, 7 bin 172 adet korsan DVD, 5 adet bilgisayar kasası, 47 adet CD ve DVD yazıcı cihaz, 2 adet çoklu çoğaltım cihazı ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 16:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?