18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kostüm Müzesi'ne bağış yağmuru

MASK VE KOSTÜM MÜZESİ'NE BAĞIŞLAR SÜRÜYOR

Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirinin halkalarına yeni eklenecek olan Mask ve Kostüm Müzesi'ne bağışlar sürüyor. Türk kültürü üzerine çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Prof. Dr. Neriman Görgünay, koleksiyonunda yer alan 23 minyatür köy giysisini Mask ve Kostüm Müzesi'ne bağışladı.

Giyim tarihi konusundaki araştırmaları sırasında bebekler üzerine köy giysileri yaptırdığını dile getiren Prof. Dr. Görgünay, orijinaline uygun şekilde yapılan giysilerin Konak Belediyesi'nin Mask ve Kostüm Müzesi'nde korunarak sergileneceğini belirtti. Özellikler kadın ve gelin kıyafetlerine yer verdiğini ifade eden Görgünay, “1985 yılından bu yana Türk kültürü konusunda araştırmalar yapıyorum. Giyim tarihi konusunda birçok makalem ve kitaplarım var. Araştırmalar sırasında köyde yaşayan kadınlara orijinaline uygun şekilde giysilerin minyatürlerini yaptırdım. Bağışladığım giysileri topluma sunma fırsatı buldum” dedi.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile İzmir'i butik müzecilikle tanıştırdıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Mask ve Kostüm Müzesi'nin yakın bir süreçte açacaklarının müjdesini verdi. Müzeye vatandaşlar tarafından pek çok bağışların olduğunu belirten Başkan Tartan, araştırmacı Prof. Dr. Neriman Görgünay'ın bağışlarıyla Mask ve Kostüm Müzesi'nin zenginleştiğini vurguladı.Tartan, “Türk gelenek ve kültürü konusunda birçok araştırmaya imza atan Prof. Dr. Neriman Görgünay, çok sayıda kadın konulu araştırma yaptı. Konak Belediyesi olarak “Usta'ya Saygı” etkinliklerimizde kendisine yer vereceğiz. Kurulacak Kadın Müzesi'nde de bir bölüm Neriman Görgünay'a ayrılacak. Başarılı araştırmacının “İslamiyet'ten Önce ve Sonra Türk Kadını” kitabı Konak Belediyesi'nin kültür yayını olarak yayımlanacak” dedi.

MASK VE KOSTÜM MÜZESİ'NE BAĞIŞLAR SÜRÜYOR
MASK VE KOSTÜM MÜZESİ'NE BAĞIŞLAR SÜRÜYOR
MASK VE KOSTÜM MÜZESİ'NE BAĞIŞLAR SÜRÜYOR
MASK VE KOSTÜM MÜZESİ'NE BAĞIŞLAR SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 12:47:05
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?