15
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kurbanın cinsiyeti tespit edilemedi

İZMİR'in Konak İlçesindeki İZSU'ya ait atık pompa istasyonunda iki bacağı ve vücudundan ayrılmış kafası bulunan cesedin kimliği ilk incelemede belirlenemedi. Cesedin cinsiyetinin kemiğe yapılacak DNA testiyle belirleneceği, bu testlerinde yaklaşık bir hafta sürdüğü bildirildi.

Konak ilçesindeki İZSU atık pompa istasyonunda geçen cuma günü saat 15.30 sıralarında kesik bacak bulundu, olayla ilgili soruşturma sürdürülürken cumartesi günü de aynı yerde ilkinde olduğu gibi yine diz üstünden kesilmiş halde ikinci bacak bulunmuştu. Bacakların kime ait olduğu araştırılırken, geçen pazartesi günü de aynı yerde bu kez vücudundan ayrılmış kafa bulundu. Adli Tıp Kurumu'na götürülen ceset parçalarının aynı kişiye ait olduğu belirlendi.

Adli Tıp uzmanlarının incelemesine göre testereyle parçalanmış olan cesede ait uzuvlardan cinsiyetinin belirlenmesi için alınan örnekler DNA testine gönderildi. Test sırasında cesete ait etler çürüdüğü için cinsiyeti belirlenemedi.

İKİNCİ KEZ TEST YAPILACAK

İlk DNA testinde sonuç alamayan uzmanlar, cesedin kimliğiğini belirlemek için bu kez uzuvlardan alınacak olar kemik parçalarına DNA testi yapılacak. Kemik testinin ise yaklaşık bir hafta sürdüğü açıklandı.

Cesetin cinsiyetinin belirlenmesi için sürdürülen çalışmaların yanı sıra kurulan özel ekibin olayla ilgili soruşturmasının ise sürdüğü bildirildi. Cesede ait diğer parçaların aynı yerde çıkma olasılığına karşı bir ekip pompa merkezinde hazır bekletilirken, kayıp kişilere yönelik araştırmalarada çok yönlü devam ediliyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 13:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?