24
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kurslardan 1942 mezun

KONAK BELEDİYESİ 1942 MEZUN VERDİ

Konak Belediyesi'nin çok çeşitli branşlarda kültür merkezlerinde açmış olduğu kurslar yılsonu etkinlikleriyle son buluyor. Güzelyalı Kültür Merkezi kursiyerleri de hummalı bir yılı geride bırakarak sertifika almaya hak kazandılar. Kursiyerlerin Fuat Göztepe Park'ı amfitiyatrosunda gerçekleştirdikleri yılsonu gösterileri büyük coşku içinde gerçekleşti. Güzelyalı Kültür Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi, Gültepe Semt Merkezi, Mehtap Semt Merkezi, Basmane Semt Merkezi ve Saadet Mirci Semt Merkezi'nde açılan resim, müzik (koro ve enstrüman kursu), bale, tiyatro, seramik, mask, yoga, santranç, fotoğrafçılık, yazarlık, etkili güzel konuşma, dramatik yazarlık, yabancı dil, yerel yönetimler ve siyaset okulu olmak üzere toplam 1942 kişi katılım belgesi almaya hak kazandı.

Tiyatro Çocuk Kursiyerleri eğitmeni Günay Toprak yönetiminde Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde 'Eşeğin Gölgesi' adlı tiyatro gösterisiyle başlayan etkinlik, park içinde birbirinden renkli görüntülerle devam etti. Bale, Dans, Çocuk Korosu, Gitar, Bağlama, Keman ve Yoga eğitmeni İlkay Kılıç eşliğinde Yoga kursiyerlerinin hazırlayıp sunduğu ve İzmir'de ilk kez gerçekleştirilen Meditatif dans gösterileri ile THM sanatçısı Hakan Alkar'ın mini konseri büyük ilgi gördü. Etkinlik, Tiyatro Yetişkin kursiyerleri eğitmeni Nevzat Hakan Dönmez'in sahneye koyduğu 'Kadınlık Bizde Kalsın' adlı oyunla son buldu. Konak Belediyesi'nde 11 yıldır Piyano Eğitmenliği yapan Muzaffer Yiğit'in görevinden ayrılması ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, önümüzde yıl kursiyer sayısının daha da artacağını düşündüklerini belirterek, "Özellikle ev kadınları kurslarımıza katılarak hem meslek ediniyor hem de kermeslerde satış yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Gençler ve küçükler hobilerini geliştiriyor, yeteneklerini keşfediyorlar. Bu nedenle kültür merkezlerimiz bizim ve vatandaşımız için çok önemli yerler" diye konuştu.

KONAK BELEDİYESİ 1942 MEZUN VERDİ
KONAK BELEDİYESİ 1942 MEZUN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 13:46:01
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?