25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Mağdur kadınların umudu oldu

ŞİDDET GÖREN KADINLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU

Konak Belediyesi'nin Kemeraltı'ndaki Ayla Ökmen Semt ve Kadın Danışma Merkezi, kısa sürede kadınların çözüm bulmak amacıyla başvuru yaptığı bir kurum haline geldi.

Kadınlar ekonomik, cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddet şikâyetiyle sorunlarına çare aradılar. Yaşadıkları sıkıntıları sosyolog ve psikologlara doğrudan aktaran kadınlar merkezden önemli ölçüde destek aldılar.

Danışma merkezinde sosyal problemleri çözmeye yönelik projelerin geliştirildiğini ve kadınların sağlıklı bir yaşam yürütmesi için her türlü desteği verdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,”Yeni yönetim anlayışı içersinde yeniden yapılandırılan merkezimizde, Türkiye'de uluslararası boyutta en az bir ülkede bulunan kadın danışma merkeziyle iletişim çalışmaları geliştirilecek. Birçok projeler için Avrupa Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı, farklı hibe ve destek programlarına başvurularla mali destek arayışları sürekli olarak aranacak. Bu merkez, mağdur kadınların umudu haline gelecek “ dedi.

Kadın Danışma Merkezinin hukuk danışmanı Ayla Eğit de, merkeze başvuran kadınlara, hukuksal ve psikolojik destek verildiğini belirtti. Kadınların birçoğunun maruz kaldığı şiddet biçimlerini bilmediğini ve eğitim düzeyi düştükçe şiddetin arttığını vurgulayan Eğit, ilk aşamada, kadının meslek edinmesini planlamaya yönelik projelerin uygulamaya konulacağını söyledi.

ŞİDDET GÖREN KADINLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU
ŞİDDET GÖREN KADINLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU
ŞİDDET GÖREN KADINLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 12:26:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 15:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?