23
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

MHP'den Kur'an'lı tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Konak İlçe Teşkilatı, son zamanlarda arttığı ifade edilen misyonerlik faaliyetlerine karşı Kuran’ı Kerim dağıtarak tepkisini dile getirdi.

Alsancak semtinin en işlek caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir masa açan MHP Konak İlçe Teşkilatı, vatandaşlara ücretsiz Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı dağıttı. Vatandaşların Kuran’ı Kerim ve bayrak almak için izdihama neden olduğu eylemin amacını açıklayan MHP Konak İlçe Başkanı Merih Cerit, son zamanlarda kendilerini arayan bazı vatandaşların, ’Vatan elden gidiyor, dinimize saldırıyorlar. Siz neredesiniz, gençlerimizi kandırıyorlar’ şeklinde tepkiler dile getirdiğini söyledi. Cerit, "Evet kimse korkmasın ama herkes uyanık olmalı, bugün küçücük çocuklarımıza kadar uzanan, masumane bir faaliyetmiş gibi gösterilmeye çalışılan misyonerlik çalışmaları, açılan kilise evleri, bedava dağıtılan İncil’lerle tehlikeli bir noktaya varmıştır. Dağıttıkları İncil’lerin son sayfalarındaki haritalara bakarsanız, ne kadar ciddi bir tehlike arz ettiğini daha iyi anlarsınız" dedi.

Cerit, milliyetçi insanlar olarak bu tür faaliyetlere izin vermeyeceklerini belirterek, tepkilerini dile getirmek için de Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı dağıttıklarını söyledi. Eylem sırasında yaklaşık 400 adet Kuran’ı Kerim ve bayrak dağıtıldı. Vatandaşların dağıtılan Kuran’ı Kerim ve bayrakları almak için gösterdiği

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 21:45:38
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 11:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?