19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Milli yüzücünün adı yaşıyor!

Amansız hastalık sonucu 3 Haziran 2009 günü, 32 yaşında yaşama veda eden eski milli yüzücü Can Kulduk'un adı doğup büyüdüğü şehirde yaşatılacak. Kulduk'un adı Konak Belediye meclisi kararıyla Kahramanlar'da evininin bulunduğu sokağa verildi. Düzenlenen törene, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, belediye meclis üyeleri,Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gülay Pekcan ile vatandaşlar ve Can Kulduk'un sporcu arkadaşları katıldı.

Tören sırasında anne Ayhan ile baba Muharrem Kulduk göz yaşlarına hakim olamazken, Başkan Tartan, onları teselli etti. Tartan, akan yaşların sevinç gözyaşları olmasını isteyerek şöyle konuştu:" O, güzel bakışlarıyla, O naif, O insancıl bakışlarıyla biliyorum ki, Can bizi şimdi bir yerlerden izliyor. Ve Can sevdikleriyle birlikte olmaktan mutlu oluyor. Kişiliğiyle, kimliğiyle çok sevilen sayılan bir insandı. Bugün görüyorum sporcu kardeşlerimiz, gençlerimiz onun varlığını sonradan öğrenen insanlar bile sevgiyle yaklaşıyor. Bugün hüzünlenmeyelim, ağlamayalım, O'nu güzellikler içinde analım."

Can Kulduk'un uzun yıllar antrenörlüğünü yapan Güven Görgül de yaptığı konuşmada," Öyle bir insanı tanımaktan hizmet etmekten çok mutluyum. Ona hep madalyalar taktım. Seyahatlere götürdüm, başarılarını alkışladım. Biz diyoruz ki, böyle naif, böyle zarif bir aileden ancak böyle bir insan çıkar. O sporcularımıza, hocalarımıza örnek olmaya devam edecek. Kısacık hayatına o kadar başarılar,o kadar değerler soktu ki, keşke Can'larımız artsa" diye konuştu.

1977 yılında İzmir'de doğan Can Kulduk, Altay, Tuborg ve İYİK (İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü) kulüpleri adına yüzdü. Başarılı sporcu 100 metre sırt üstünde 58.13, 200 metre sırt üstünde ise 2.07.13'lük dereceleriyle Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme başarısını gösterdi. Balkan şampiyonu oldu. Bir çok kez Türkiye Şampiyonu olan ve rekorlar kıran Kulduk, ABD'de Oakland Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarında da eyalet birincilikleri kazandı. Bilgisayar mühendisi olan Kulduk, Michigan'daki Continental şirketinde çalışıyordu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 11:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?