19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Minik satranççılar yarıştı

Konak Belediyesi, Kültür ve Semt Merkezlerinde kurs gören İlköğretim Öğrencisi 40 satranç kursiyeri Gültepe Semt Merkezi'nde bir araya geldiler.


Sekiz aydır Konak Belediyesi'nin düzenlediği satranç kurslarına devam eden minikler yıl sonunda gösteri heyecanı yaşadılar.Minikler, Konak Belediyesi'nin kültür ve semt merkezlerinde kurslara katılan arkadaşlarıyla hem tanıştı hem de birbirlerinin yeteneklerini sınadılar. öğrendiklerini uygulama olanağı elde ettiler.

''Satranç Problemini çözme'' adı verilen etkinliğe katılan Güzelyalı Kültür Merkezi ve Gültepe Semt Merkezi kursiyeri 40 çocuk etkinliğin sonunda Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ tarafından satranç takımı ve kitap ile ödüllendirildi. Her çocuğun satranç öğrenmesi gerektiğini ve bu becerinin zekayı geliştirdiğini hatırlatan Tunçağ,"Satranç çocukların kişisel gelişimini de olumlu yönde etkiliyor.Özellikle de ilköğretim çağındaki çocukların zeka düzeylerini arttırıyor,problem çözme becerilerini geliştiriyor.Eğitimciler ve aileler çocuklarını satranca yönlendirmesi gerekiyor. Bunun faydalarını eğitim dönemlerinde göreceklerdir."diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?