30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Motosikleti olana yeşilkart yok

AK Parti Konak İlçe Başkanı Ali Gönen ve Engelliler Komisyon Başkanı Özcan Ateş, bürokrasinin çarkları içinde çaresiz kalan Küçük Tarkan'ın imdadına yetişti.

Babasının üzerine kayıtlı bin 500 YTL'lik motorsiklet nedeniyle yeşilkart alamayan ve zorunlu olarak kullanması gereken ilaçları temin edemeyen Tarkan'ın ailesi çareyi AK Parti Engelliler Komisyonu'na müracaat etmekte buldu. Ailenin elinden tutan Komisyon Başkanı Özcan Ateş, önce Tarkan'a tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu aldı. Yüzde 96 engelli raporu verilen yatağa bağımlı Tarkan'a daha sonra yeşil kart çıkartıldı. Engelliler Yasası'nın verdiği bir hak olan bakım aylığı ve engelli aylığı bağlanması için müracaat edildi.

Gelişimsel gerilik ve iskelet deformitesi nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen Tarkan Kaya (14), bürokratik engellerin aşılmasıyla solunumu rahat sağlayabilmesi için sonda cihazı, eldiven ve ilaçlarına kavuştu. Sağlıklı olarak dünyaya gelen ve 3 yaşına kadar hiçbir sorunu olmayan Tarkan'ın daha sonra vücut gelişimini sağlayamadığını, 6 ay önce de yatağa bağımlı hale geldiğini ifade eden anne Makbule Kaya, önlerine çıkarılan bürokratik engelleri aşamayınca çaresiz kaldığını ifade ederek, "Oğlum günden güne gözümün önünde eriyor. Boynundaki kısalık nedeniyle son zamanlarda nefes de alamıyordu. Babasının üzerinde sadece 1500 YTL'lik bir mobilet dolayısıyla yeşilkart bile alamamıştık. Şimdi en azından zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geldik. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?