30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Oğlunu kaybeden ailenin gözyaşları

Konak ilçesi, Alsancak semtinde geçtiğimiz 1 Kasım gecesi kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen 28 yaşındaki genç barmen Veli Yılmaz Sarıcı'nın katili bulunamadı.

Oğullarının katilinin bir an önce bulunmasını isteyen acılı anne Necla Sarıcı ve baba Hüseyin Sarıcı gözyaşlarına boğuldu. Oğulları olmadan ilk bayramı geçirmenin kendilerine büyük acı verdiğini söyleyen Sarıcı çifti, "Bayram bize zehir oldu. Oğlumuzun katili bulunursa biraz olsun yüreğimize su serpilecek." diye konuştu.

Geçtiğimiz 1 Kasım gecesi saat 23.00 sıralarında Alsancak Vapur İskelesi yakınlarında meydana gelen olayda, Çeşme Sea Side'de barmenlik yapan Veli Yılmaz Sarıcı, kıza bakma meselesi yüzünden tartıştığı kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklanmıştı. Göğsünden 2 bıçak darbesiyle ağır yaralanan talihsiz genç, ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirmişti. Askerliğini Bosna Hersek'te başarıyla tamamlayarak teşekkür madalyaları alan ve barlarda mesleğini severek yapan Yılmaz'ın ölümüyle yasa boğulan anne Necla ve babası Hüseyin Sarıcı çifti, katil zanlısının bir an önce yakalanmasını istedi. Oğullarının askerde kazandığı takdirname belgeleri ve teşekkür madalyalarını gösteren Sarıcı çifti "Bizim oğlumuz hiçbir kıza göz dikecek bir insan değildi. Oğlumuz askerliğini Bosna Hersek'te başarıyla yapıp bitirdi. Kimse de gözü yoktu. Çünkü zaten kendisi çok yakışıklığı olduğu için kızlar onun peşinden koşardı. Bu cinayetin de kız meselesi yüzünden işlendiğine inanmıyoruz"

dediler. Oğlunun öldürüldüğü yerde bir güvenlik kamerasının olmamasının da üzücü olduğunu söyleyen acılı baba Hüseyin Sarıcı "Nasıl olur da bir güvenlik kamerası orayı görmez. Burası dağ başımı yoksa Türkiye'nin üçüncü büyük kendi İzmir mi?" diye konuştu. Gözüyaşlı anne Necla Sarıcı ise "Bayram bize zehir oldu. Oğlumun katili yakalanmadan gözyaşım dinmeyecek. Yeter ki oğlumun katili yakalansın. Oğlum geri gelmeyecek ama hiç olmazsa yüreğimiz biraz olsun rahatlar" diye konuştu.

İHA,
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 10:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?