1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Öğrencilerden heykel mesaisi

Konak Belediyesi öncülüğünde, Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Heykel Bölümü'nün desteğiyle, 1 Ağustos 2005 tarihinde 8 öğrencinin başlattığı heykel çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Konak Belediyesi'nce düzenlenen heykel çalışmasına katılmak üzere başvuranların arasından seçici kurul tarafından belirlenen Necati Korkmaz, Erhan Karadağ, Tülay Çelikel, Hanife Yüksel, Tolga Yurtözveri, Işık Aslıhan ve Gerçek Çığşar'dan oluşan 8 kişilik ekibin yapacağı heykeller, daha sonra belediye ve seçici kurul tarafından uygun görülen yerlere yerleştirilecek.

Öğrenciler, sabah erkenden başladıkları çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdürüyor ve eserleri 31 Ağustos 2005 tarihine kadar bitirmeye çalışıyor. Öğrencilerin çalışması ile birlikte kağıt üzerinde yer alan heykel tasarımları, yavaş yavaş mermer kalıpların üzerinde şekillenmeye başladı.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir'in kültürel yaşamını canlı tutmak amacıyla, antik dönemlerden günümüze kadar uzanan Anadolu heykel birikiminden hareketle çağa özgü çağdaş yorumlarla geleceğe yönelik heykellerin tamamlanmak üzere olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Çalışmaların Ağustos ayın sonunda teslim alınacağını hatırlatan Başkan Tunçağ, "Üniversitelerin heykel bölümünden mezun olan ya da halen öğrenci durumunda bulunan 8 sanatçının yürüttüğü çalışmalar 1 Ağustos günü başladı ve 31 Ağustos'ta son bulacak. Çalışmasını zamanında tamamlayan katılımcılara kişi başına bin YTL ödenecek. Ayrıca katılım belgesi verilecek" dedi.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, katılımcıların etkinlik süresince gerçekleştirecekleri yapıtların Konak Belediyesi'nin mülkiyetine bırakılacağını, ayrıca eserlerin belediye ve seçici kurul tarafından uygun görülen yerlere yerleştirileceğini ifade etti. Başkan Tunçağ, belediyenin bu yapıtların korunmasından sorumlu olacağını ve hiçbir nedenle bu eserleri satmayacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 20:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?