15
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Öğrencilere domuz gribi eğitimi

ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ

Konak Belediyesi, domuz gribine karşı önlem amacıyla, vatandaşlar ve temizlik işçilerine yönelik uyarıcı çalışmalarından ardından riskli gruplar içinde yer alan ilköğretim öğrencilerini, eğitim seminerleri ile bilinçlendiriyor.

Öğrenci sayısı fazla olan okullarda bulaşma riskinin yüksek olduğuna değinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu nedenle öğrencilere domuz gribinden korunmanın yollarının anlatıldığını söyledi. Toplu olarak yaşanan alanlarda risklerin de bulunduğunu dile getiren Tartan, “Hasta olmamak en iyisi, fakat hasta olduktan sonra çözümleri var. Domuz gribi için kitapçık hazırladık. Öğrenciler kitapçığı mutlaka okusun. Bu kitapçıkta sizin hasta olmamanız, sıkıntı çekmemeniz için gereken her şey yazılıdır. Hatta eve götürüp anne ve babanıza okuyun. Siz, bilinçli gençler, Atatürk’ün istediği, onun gösterdiği hedefe yürüyen, çağdaş, akıllı gençlersiniz” dedi.

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Gümeli de, hijyenik koşullara uyulması gerektiğini belirtti. Dr. Gümeli, domuz gribinin insandan insana çok kısa sürede yayıldığı için tehlike oluşturduğunu vurgulayarak; “En çok genç yaş gruplarında görülüyor. Baş ağrısı, üşüme, titreme, kusma, bulantı ve ishal hastalığın en önemli belirtileridir. Bu hastalığın salgın haline gelmesinin önlenmesi için en önemli şey hijyenik önlemlerin alınmasıdır. Riskli alanlarda maske takmamız, bulunduğumuz yerleri havalandırmamız, ellerimiz çok sık yıkamamız ve gerekli önlemleri almamız önemlidir” dedi.

ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE DOMUZ GRİBİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 10:58:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 11:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?