25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Okumanın yaşı yok

Konak Belediyesi ve Türkiye Laik Oluşum ve Demokrasi Vakfı (TÜLOV) işbirliği ile düzenlenen okuma-yazma kurslarına katılan kadınlar diplomalarına kavuştular.

Yüzlerce kadının yararlandığı kurslar altı ay sürdü. Kursa katılanlar arasında bulunan 83 yaşındaki Halide Teyze, dersleri hiç kaçırmadı.

Diğer kursiyerlerden önce okumayı söken, ardından mektuplar yazmaya başlayan Halide Teyze, “Torunlarıma bundan böyle gazete okutmayacağım” dedi. Okuma yazma kursunu birincilikle bitiren 83 yaşındaki Halide Küçükşahiner, diploma ve başarı belgesini aldı.

Halide Küçükşahiner, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile birlikte yaşadı. Küçük yaşlarda çeşitli nedenlerle okula gidemediğini, okumak ve yazmak için bu yaşına kadar çocuklarına ve torunlarına muhtaç yaşadığını anlatan Halide Teyze, diplomasını Başkan Tartan'ın elinden aldı.

Önümüzdeki kurs döneminde okuma yazma kurslarına daha çok ağırlık vereceklerini duyuran Başkan Tartan, kurslara katılım için herkese çağrı yaptı. Okumanın yaşı olmadığını belirten Başkan Tartan, ”Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde toplumu hem üreten, hem gelişen hem de çevresine ışık saçan bir yapıya yönlendiriyoruz. Halkın desteği ve sevgisi en büyük gücümüz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 12:10:24
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 12:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?