18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Öldürülen Filipinli'nin katil zanlısı yakalandı

İzmir’in Konak İlçesi Boğaziçi semtinde, 10 kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak bıçakla öldürülen Filipin uyruklu Rey Dacut’un katil zanlısı olduğu iddia edilen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Alsancak Limanı’nda bulunan yabancı gemide çalışan Filipin uyruklu Rey Dacut adlı kişinin, gasp edildikten sonra koltuk altından ve bacağından bıçaklanarak yaralanması ve hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.

Polis, öldürülen Filipinli’nin ölmeden önce "Madam" kelimesini söylemesinin ardından, olayın bir kadınla bağlantısı olduğunu ortaya çıkardı. Boğaziçi semtinde bütün kadın satıcılarını gözaltına alan polis, yaptığı araştırmada birçok suçtan sabıkalı Mehmet Geldecioğlu ve arkadaşı Şahin Özçelebi’yi (33) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Mehmet Geldecioğlu ifadesinde, Filipin uyruklu şahsı kız kardeşine sarktığı için aralarında çıkan tartışmada öldürdüğünü söyledi. Yanında bulunan diğer arkadaşı Şahin Özçelebi’nin ölen Rey Dacut’un yanında bulunan arkadaşı Jovıto Balanag’u bıçakla gasp yaparak parasını aldığını söyledi.

 İfadesi alınan 2 kişi, "adam öldürmek ve gasp" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 14:18:21
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 11:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?