25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Önce çevre temizliği

ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Konak Belediyesi'nin "sosyal belediyecilik" felsefesi ve "herkese tatil" anlayışı içinde başlattığı deniz kampı gezilerine her gün yüzden fazla kadın ve genç katılarak günün yorgunluğunu atıyor. Kent yaşamının gürültüsünden ve aşırı sıcaklardan uzakta serinleyen aileler kampta güne çevre temizliği yaparak başlıyor. "Aslan yattığı yerden belli olur" diyen kadın ve çocuklar çevreye atılan pet şişe, torba, kağıt, yiyecek kalıntısı gibi çöpleri toplayarak ne kadar çevreci olduklarını da gösteriyorlar.

Çevre temizliğinden sonra öğle yemeği yiyen konuklar, kısa bir dinlenmenin ardından tekrar deniz keyfine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bir günlüğüne de olsa sağlıklı bir tatilin sürdürülmesinin ancak temiz bir çevre ile mümkün olacağını söyledi.

Tartan, kampa katılan kadın ve çocukların güne çevre temizliği yaparak başlamasının herkesin örnek alacağı bir davranış olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Gümüldür kampına katılan anneler çevre temizliği gerçekleştirerek çocuklarına güzel örnek oluyorlar. Tatilini geçiren herkes aynı titizliği gösterirse, kıyılarımız ve denizlerimiz o oranda temiz kalır ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakırız. Çevremizi korumak adına yapılabilen her türlü girişimi destekleriz. Konak Belediyesi olarak geçen aylarda başlattığımız naylon poşet yasağı uygulamasında, diğer belediyeler bizi takip etti ve aynı tepkiyi gösterdi.Gümüldür kampına katılan kadın ve çocukların gösterdiği duyarlı davranışı kutlamak gerekiyor."

ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ
ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ
ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ
ÖNCE ÇEVRE TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 10:17:00
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 10:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?