19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Otopark projeleri hayata geçiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla Hatay Pazaryeri ve Hasan Tahsin katlı otopark projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projeleri hazır olan iki otopark, toplam 907 araç kapasiteli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki ihtiyaca cevap vermek için değişik bölgelerde katlı otopark projeleri oluşturarak, hayata geçiriyor. Hatay bölgesinin otopark ihtiyacı için düşünülen Hatay Pazaryeri ve Hasan Tahsin katlı otoparklarının projeleri hazırlanarak yapım ihalesi aşamasına getirildi. Modern binaları ve çevre düzenlemeleri ile bu otoparkların, yapıldıkları bölgeye de hareket getirmeleri bekleniyor.

"HATAY PAZARYERİ KATLI OTOPARKI"
Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulacak Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 2 bin 933 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 katlı olarak projelendirilen otopark toplam 312 araç kapasiteli olacak. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulacak otopark, yol kotuna göre dizayn edilecek ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak.
"HASAN TAHSİN KATLI OTOPARKI"

Hatay Susuzdede 173/5 Sokak'da oluşturulacak Hasan Tahsin Katlı Otoparkı, 2 bin 260 metrekarelik bir alanda kurulacak. 3 katı bodrum, 4'ü yer üstünde olmak üzere toplam 7 katlı olarak inşa edilecek olan otopark, 595 araç kapasiteli olarak planlandı. Bu otopark, Hatay ve Basın Sitesi'nin otopark ihtiyacını karşılayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımları süren Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Gaziemir Semt Garajı Otoparkı'nın yanı sıra, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ile Evka 3, Çiğli ve Üçkuyular katlı otoparkları içinde de çalışmalarını sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:10:58
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 16:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?