1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Pes dedirten hırsızlık

Konak İlçesi Gültepe semtinde bir okulun kapısını kıran hırsızlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin giyeceği izci kıyafetlerini çaldı. 1 adet bilgisayarı da çalan hırsızlar kayıplara karışırken, okul yöneticileri hırsızlıkla ilgili konuşmak istemedi.

Olay Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu’nda gece saatlerinde meydana geldi. Fikret Sönmez’in müdürlüğünü yaptığı okulun kapısını sert bir cisimle kıran kimliği belirsiz hırsızlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin giyeceği 23 adet izci şapkası, 7 adet izci gömleği, 3 adet izci pantolonu ve 1 adet bilgisayarı alarak kaçtı.

Sabah okula gelen görevlinin hırsızlık olayını fark etmesinin ardından, polis, kapıda parmak izi çalışması yaptı. Polis, hırsızların demir korkuluklardan atlayıp, okul kapısını kırarak içeri girip, spor odasından izci kıyafetlerini ve okul müdürü odasından bilgisayarı çaldığını tespit etti.

Hırsızlıkla ilgili basına açıklama yapmak istemeyen okul yönetimi, çalınan izci kıyafetlerinin öğrencilere ait olduğunu, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin programlarda giymesi için alındığını söyledi. Polis, hırsızların kimliğini tespit etmeye çalışırken, çalınan kıyafetlerin pazarlarda satılabileceği ihtimali üzerinde duruyor. A.C. isimli bir öğrenci velisi, "Hırsızlar iyice azıttı. Evlerden eşya, para ve altın çalıyorlardı. Ama şimdi öğrencilerin izci kıyafetlerini bile çalıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 16:07:31
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?