20
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Piller çevreye zarar vermeden ayrıştırılıyor

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çevreye duyarlı çalışmalarını sürdürüyor. Atık Pillerin Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Konak'tan 4.5 ton atık pil toplandı. Evsel atıklara karışmadan toplanan piller çevreye sağlığına zarar vermeden imha ediliyor.


2005 yılının başında yürürlüğe giren “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği imzaladıkları protokolle Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü atık pilleri toplamaya devam ediyor. Projenin öncülerinden olduklarını belirten Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, insan ve çevre sağlığına zararı büyük olan ağır metaller içeren atık pilleri evsel atıklardan ayrı toplayarak çevreye verdikleri zararın önüne geçtiklerini söyledi. Okullarda öğrencilere bilgilendirme semineri ve broşürler dağıttıklarını da hatırlatan Tunçağ pil toplama kutusu bulunan merkezlerden düzenli olarak atık pilleri geri dönüşüme kazandırdıklarını dile getirdi.


Projenin başlamasıyla, doğal yaşama ve insanlara zararlı ağır metalleri içinde barındıran atık piller evsel atıklardan ayrı toplanarak çevreye olan zararların önüne geçiliyor. Evsel atıklardan ayrı toplanması için okullara, muhtarlıklarla, fotoğraf stüdyolarına, büyük otel ve restoranlara yerleştirilen atık pil toplama kutularıyla bugüne kadar 4 .5 ton atık pil toplandığını vurgulayan Tunçağ “Toplanan atık piller ilçe belediyesine göre rekor düzeylere ulaştı. Konak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından toplanan piller, Harmandalı Çöplüğü'nde çevreye zarar vermeden depolanıyor. Atık pillerin içinde bulunan civa, kurşun ve kadmiyum ayrıştırılarak ağır metallerin geri dönüşümü sağlanıyor. Böylelikle akciğer hastalıkları ve kanser neden olan atıklar, insan ve çevre sağlığına zarar vermeden imha ediliyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?