25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Rumeli şenliğinde büyük coşku

Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği'nin beşincisi Turgutreis İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Şenlik Gültepe Emirler Caddesi'nde kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus,İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan,Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu yöneticileri, Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Yetişkin,belediye meclis üyeleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu ve yerel sanatçıların müziği eşliğinde, Başkan Tartan, Selimiye Caddesi ve Gültepe Meydanı üzerinden Turgut Reis İlköğretim Okuluna kadar yürüyerek vatandaşlara karanfil dağıttı, şenliğe davet etti. Şenliklerin insanları birbirine daha çok kaynaştırdığını belirten Başkan Tartan,"Kendi türkülerimizle, kendi oyunlarımızla, kendi coşkumuzla kendimiz eğleneceğiz. Yaşamın en güzel renklerinden biri de bizim hep bir arada olmamız. Acıyı yaşadığımız gibi keyfi de bir arada yaşamamız. Konak Belediyesi olarak bu etkinlikleri tekrarlayacağız. Acılarla süslü, hasretle süslü ama büyük bir vatana bağlılıkla süslü Rumeli diyarlarının o coşkusuyla o keyfimize keyif katmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu şenlik dostlarla güzel" dedi.

Gültepe Turgutreis İlköğretim Okulu'nun bahçesinde başlayan şenlik Veysel ve arkadaşları, Güven kardeşler,Sakip ve ekibi,Rumeli Foklor grubunun konserleriyle gece geç saatlere kadar sürdü. Vatandaşlar ekiplerin şarkılarıyla coştu,şarkılara eşlik etti ve dev bir koro oluşturdu.Rumelili binlerce vatandaşımız çocuklarıyla birlikte halay çekti.Makedonya'dan gelen sanatçı Ekrem şenliğe renk kattı
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?