18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Samos'un barış elçileri Konak'ta

SAMOS'UN BARIŞ ELÇİLERİ KONAK'TA

2.Türk-Yunan Barış ve Dostluk Buluşması için İzmir'e davet edilen Samos ve İzmir Barış Derneği üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı makamında ziyaret etti. Yıllar önce Türk-Yunan barış tohumlarının filizlenmesi için bir avuç insanın mücadele verdiğini hatırlatan Başkan Tartan, bu dostluğu artık hiçbir gücün yıkamayacağını söyledi.

1980'li yıllarda dostluk bayrağını açtığını ve bu bayrağı hala şerefle taşıdığına değinen Başkan Tartan, dostluğun sağlam temellerinin ise 1995 yılında milletvekili iken atıldığını ifade etti. Başkan Tartan,”1995 yılında Milletvekiliyken TBBM'de ilk Türk-Yunan dostluk grubunu ben kurdum. Çeşitli kültür-sanat organizasyonları yaparak yakınlaşmayı sağladık. 1999 yılında Efes'te Atina ve İzmir Senfoni Orkestraları birlikte Beethoven'ın 9. Senfonisini, yani Dostluk Senfonisi'ni birlikte çaldılar. Türkler ve Yunanlar birbirlerini ayakta alkışladılar. Onun gururunu hala yaşıyorum. Sizleri burada görmek çok güzel. Türk-Yunan dostluğunun,ulu önder Atatürk'ün Balkan barışı ve dayanışma fikrinin yılmaz savunucusuyuz ve bunu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Samos Barış Derneği Başkanı Diş Hekimi Nikos Demercis ise ikinci kez İzmir'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Demercis, Türk-Yunan dostluğuna yürekten inanmış ve emek vermiş bir belediye başkanını ziyaret etmekten büyük bir mutuluk duyduklarını belirtti. Demercis; “Bir belediye başkanı olarak barışa bu kadar önem vermeniz bizim için çok önemli. Çünkü barışçı politikacı çok az” diye konuştu. Aralarında Radyoloji Uzmanı, Gastroenterelog, Ege Üniversitesi öğrencisi, matematik öğretmeni, mimar, işletmeci, gazeteci ve ev hanımı gibi çeşitli meslek sahibi konuklar, üç günlük gezide; İzmir'i gezecekler, Yunanistan'daki İşçi Hareketleri üzerine bir panel düzenleyecekler ve Cunda Adası'na gidecekler. Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette karşılıklı hediyeler sunuldu ve hep bir ağızdan 'Zeytin Yağlı Yiyemem Aman, Basma da Fistan Giyemem Aman' şarkısı hem Yunanca hem de Türkçe olarak söylendi.

Barış Derneği İzmir Şube Başkanı Burhan Aksakal da; “Yunanlı dostlarımızla birlikte bize destek olan Başkanımızı ziyaret ederek teşekkür etmek istedik. Türk-Yunan dostluğuna önem verdiğini bildiğimiz Başkan Tartan, her zaman yanımızda oldu, desteklerinden ötürü kendisine teşekkür ederiz” dedi.

SAMOS'UN BARIŞ ELÇİLERİ KONAK'TA
SAMOS'UN BARIŞ ELÇİLERİ KONAK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 09:07:02
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 09:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?