26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Sanatçılardan Tartan’a sürpriz

SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ

Konak Belediyesi’nin Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan sanatçılar, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a sürpriz bir teşekkür partisi hazırladı.

Kültüre, sanata ve sanatçıya verdiği destek ile bilinen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, önceki akşam tiyatro sanatçılarının kostümlerini giyerek gerçekleştirdikleri sürpriz buluşmada duygulu anlar yaşadı. Konak Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezlerindeki salonlarından yararlanan ve ortak etkinliklere imza atan 30 tiyatro grubunun 300 oyuncusu ve yönetmenleri destekleri nedeniyle Başkan Tartan’a teşekkür partisi düzenledi.

Şehir tiyatrolarının kurulmasıyla ilgili bir çalışmanın toplantısına katılacağı düşüncesiyle, belediye meclis toplantısını erken tamamlayarak, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ne giden Başkan Tartan, salon ışıklarının yanmasıyla birlikte, oyunlarda giydikleri kostümler ile kendisini bekleyen sanatçıların alkışlarıyla karşılandı. Tiyatro gruplarına verdiği destek nedeniyle sanatçıların hazırladığı teşekkür pastasını kesen Başkan Tartan bu sürpriz teşekkür partisi karşısında duygularına hakim olamadı. Tiyatro grupları adına teşekkür konuşması yapan sanatçı Kemal Aygen, ”Konak Belediyesi’nde bugüne kadar seçilen başkanlar içerisinde bize hiç kimse bu kadar yakın olmamıştı. Kimse tiyatroculara omuz vermemişti. Tabi bu içtenlik aileden geliyor. Çünkü anne ve babası tiyatro sanatçısı olan bir başkanımız var. Tiyatroya, sanata ve sanatçıya katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Duygulanan ve heyecanını gizleyemeyen Başkan Tartan da “Bu parti bana büyük bir sürpriz oldu. Eğer bir kentte tiyatro adına önemli adımlar atılıyorsa, bu amatör ruh ile emek veren sanatçılarımızın sayesinde oluyor. Biz küçük katkılar yaptık” dedi.

Uzun yıllar İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü görevini yürüten tiyatro sanatçısı olan babası Fikret Tartan’ın İzmir’in ikinci kadrolu tiyatrosu olan Karşıyaka sahnesini İzmir’e kazandırdığını hatırlatan Başkan Tartan şöyle konuştu: “Bu sürpriz buluşma beni yıllar öncesine götürdü. Lise yıllarında, Turgut Özakman’ın “Ocak” adıyla sahnelediği oyununda kardeşlerden biri rolünde oynamıştım. Rengarenk kıyafetler içinde sizleri görünce, gözümde o günler canlandı. Toplumlar kültür ve sanatla aydınlanır. Sanatların içinde de en ayrıcalıklı yer tiyatronundur. Onun için sizler çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Çok zor koşullarda çalıştığınızı biliyorum. Annem ve babamdan da biliyorum. Emekli olana kadar evleri olmadı. Annem devlet tiyatro sanatçıları arasında hayatta olan en eski sanatçılardan ve hala fırsat yaratıp sahneye çıkmak istiyor. Ben görev süremde katkılarımı sürdürmeye devam edeceğim. Burada bulunan pek çok tiyatro kentin çeşitli bölgelerinde sahne çalışmalarını sürdürüyor. Bizim kültür merkezlerimizdeki salonlarımızın kapıları da onlara sonuna kadar açık tutuluyor.”

SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ
SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ
SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ
SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ
SANATÇILARDAN HAKAN TARTAN’A SÜRPRİZ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 14:41:05
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 23:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?