20
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Sarışın AKP ile dönmek istiyor

Konak eski belediye başkanlarından AK Parti'li Ahmet Sarışın, Konak Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı.

Konaklılar'ın kendisini özlediğini belirten Sarışın, "Mart'ta genelde Türkiye'de yerelde İzmir'de demokrasi şenliği yaşanacak" dedi.

On yıla yakın süre belediye başkanlığı yaptığını ve başkanlığı döneminde gerçekleştirilen hizmetlerin kaldığı yerden devam ettirilemediğini belirten Ahmet Sarışın, Konak Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvuru dosyasını AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram'a teslim etti. 1999-2009 yılları arasında kentin yer altına bir metrelik ray nakledilemediğini ifade eden Sarışın, "Benim zamanımda İzmir'e 'Küçük Paris' denirdi. Şimdi İzmir o günlerini özledi. Konaklılar beni özledi. İnşallah aday gösterildiğimiz takdirde, bütünlük içinde çalışmalara başlayacağız. 29 Mart günü genelde Türkiye'de yerelde İzmir'de demokrasi şenliği yaşanacak" dedi.

Kendisinin kimi zaman "eski solcu" ya da "Ak solcu" diye nitelendirilmesine de karşı çıkan Sarışın, şöyle konuştu: "Biz AK solcu falan değiliz. Biz AK Partiliyiz. AK Parti bir barış hareketidir. 2004 yılında CHP'den ayrıldım ve iki yıldır AK Partiliyim. Tüm çalışmaların içindeyiz ve iyi bir takım olduk."

Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Şarabın dünü, bugünü ve yarını" projesine değinen Sarışın, sözlerine şöyle devam etti: "Konak Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeleri de takdir ediyorum. Mesela "Şarabın dünü, bugünü ve yarını" konulu projeleri hiç benim aklıma gelmemişti. Kendilerini gerçekten kutluyorum."

CHP'li Muzaffer Tunçağ'ın kendisinin üstadı olduğunu belirten Sarışın, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Tunçağ benim üstadım ancak ben belediyecilikte onun ağabeyiyim. Ağabeyler her zaman önde olurlar ona da başarılar diliyorum."

Sarışın adaylık başvurusunun ardından "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek ilçe başkanı Fevzi Bayram ve beraberindekilerle birlikte baklava yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?