27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Seçim bürosunu kadınlar açtı

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarışın, seçim bürosu açılışını Gültepeli kadınlara yaptırırken, siyasi yaşamında başarılı olmasında eşi ve iki kızının verdiği moral desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Gültepe seçim bürosunun açılışında, en fazla kadın meclis üyesi adayın AK Parti'den gösterildiğini belirten Ahmet Sarışın, diğer partilerin 'kadına kota' uyguladığını vurguladı.

Gültepe Semti'nin belediye meclis üyesi adaylarının konuşmasının ardından vatandaşlara seslenen Sarışın, "Konak İlçesi artık eskisi kadar büyük değil. Karabağlar'ın ayrılması ile gecekondu semti olarak tabir ettiğimiz yerler Kadifekale, Gürçeşme, Gültepe olarak kaldı. Yönetime geldiğim zaman inanıyorum ki ağırlıklı olarak çalışma fırsatı bulacağım ve buralara modern bir görünüm kazandıracağım."diye konuştu.

Konuşması sırasında kalabalık nedeniyle trafiğin tıkandığını fark eden Sarışın, "Gültepe'de yapılmış ne kadar yol varsa hepsini ben açtım. Fakat bugün görüyorum ki bu yollar da yetmiyor" dedi.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarışın, seçim çalışmaları yorgunluğunu üzerinden atamadan bu kez, Ak Parti Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte Tiyatro Arkadaş oyuncularının Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde sahnelediği "Kadınlar ve Erkekler" adlı tiyatro oyununu izledi.

Her bulunduğu ortamda sanata verdiği önemi dile getiren Sarışın, salona alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde girdi. Seçim çalışmaları sırasında oldukça yorulan Sarışın ve AK gençler tiyatro oyunu ile moral tazeledi. Halil Kırkayak'ın yazıp yönettiği ve kadın-erkek ilişkilerinin mizahi bir dille anlatıldığı oyun 400 kişilik salonu dolduran Ak Parti'li gençler, yöneticiler ve vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Oyunun ardından Sarışın, "Ben sanata oldukça önem veren bir insanım. Kızlarım da sanatla iç içe bir yaşam sürdürüyorlar. Biri Konservatuar mezunu, diğeri ise tiyatro eğitimi alıyor. Yönetime geldiğim zaman tiyatro, bale, opera yetkilileri ile bir toplantı düzenleyeceğim. Bu kenti kültür temelleri üzerinde sanatla bütünlük kazanmış bir hale getireceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?