20
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Şehit pilotun ismi ölümsüzleştirildi

Konak Belediyesi tarafından Mimkent'te bulunan spor kompleksine 23 Şubat 2008'de Kuzey Irak'taki bir operasyonda şehit olan Kara Pilot üsteğmen Gürcan Ulucan'ın isminin verilmesi nedeniyle düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Şehit pilotun anneannesi ve teyzelerin- gözyaşlarını tutamazken anne Nesrin Özcan, eşi Özge Ulucan, kardeşi Sevcan Ulucan töreni gururla izledi. Baba Özcan Ulucan ise terörün durdurulması için çağrıda bulundu. Baba Ulucan törende sert bir konuşma yaptı.


Törene Ege Ordu ve Garnizon Komutanlığı adına Tuğgeneral Sezai Bostancı, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Voleybol, futbol, tekvando, aerobik, bocce, step gibi sporların yapıldığı, yaz aylarında öğrencilere spor okulu olarak hizmet veren tesise şehit oğlunun isminin verilmesi nedeniyle teşekkürlerini ileten Özcan Ulucan yaptığı konuşmada, "Oğlum Özcan Ulucan pilotu olduğu süper kobra helikopterinin hain PKK bölücü terör örgütü tarafından atılan bir füzenin isabet etmesiyle kader arkadaşı kader arkadaşı Kara Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ile birlikte Kuzey Irak topraklarında şehit oldu. Atatürk'ün Türk Gençliği'ne emanet ettiği vatanı bölmeye amaçlayan hain bölücü örgüte karşı son nefesine kadar kahramanca savaşarak can verdi" diye konuştu.


1984 yılından bugüne kadar görev yapan hükümetlerin gereken tedbirleri almadıklarını, kararlı bir tavır ortaya koymadıklarını söyleyen Ulucan, "Ayrıca vatanı korumak için çalışan TSK, Jandarma ve polisin terörle mücadelede kullanmak zorunda olduğu pek çok yetkinin kısıtlanması PKK terör örgütü giderek güçlenmiştir. TBMM'ye giren örgüt yandaşları federasyon teklif edebiliyorlar. Bu tehlikelerin farkında olmayan TC hükümeti ve TBMM'de oturan 550 milletvekili Türk Vatanı'na ve Türk Milleti'ne en büyük ihaneti yapmaktadır" dedi. Ulucan, "TBMM'de milletvekili olarak oturan ve bölücü örgüt yandaşlarının artık açıkça ifade ettikleri Türk Vatanı'nın bölünmesi isteklerini dillendirmesi gibi aymazlıkların artık son bulması için sorumlu makamlarda olan herkesi görevini yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.


Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ise son 20 yılda siyasi iktidarların zafiyeti sonucunda ortalıkta Türkiye'yi bölmek ve Arabistan'a çevirmek isteyenlerin fikirlerinin dolaştığını söyleyerek, "Dış mihraklı olarak TSK'ya karşı karalama kampanyası yürütülüyor. Neredeyse ulusalcı ve Kemalist olmak suç haline geldi" dedi. Şehit ailesine başsağlığı dileyen Başkan Tunçağ, "Bu tesisi çocuklarımızı kullandıkça onların da ruhları ferahlasın" dedi. Konuşmaların ardından şehit ailesi ve protokol spor kompleksini gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?