30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Seri gaspçı yakalandı

Konak ilçesinde bir taksiciyi bıçakla yaralayıp para ve alyansını gasp ederek kaçtığı iddia edilen sabıkalı hırsız Ü.A. (27), polisin titiz çalışması sonucu 2 saat sonra yakalandı.

Zanlının bu olaydan bir gece önce ise başka bir taksi şoförünü aynı yöntemle gasp ederek kaçtığı belirlendi. Gözaltına alınan Ü.A., her iki mağdur taksici tarafından da teşhis edildi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 22.00 sıralarında Yenişehir, Gaziler Caddesi üzerindeki taksi durağına gelen bir kişinin Kadifekale'ye gideceğini söyleyerek, Aydın Yağlı yönetimindeki 35 T 7640 plakalı taksiye binmesiyle başladı. Kadifekale 5578 Sokağa geldiklerinde bıçaklı gaspçı, 53 yaşındaki taksici Aydın Yağlı'nın göğsüne bıçakla vurarak üzerindeki tüm paraları vermesini istedi. Olumsuz yanıt veren Aydın Yağlı'yı göğsünden bıçakla yaralayan zanlı, taksicinin yüzük parmağındaki alyansını ve cüzdandaki 70 YTL'yi alıp kaçtı. Hafif yaralandığı için kendi imkanlarıyla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Aydın Yağlı, ayakta tedavi edildi. Yanına gelen polis ekiplerine kendisini gasp eden kişinin üzerinde NIKE işaretli bir mont bulunduğu söyleyen Yağlı, zanlının eşkalini verdi. Alarma geçen polis ekipleri, yaklaşık 2 saat sonra eşkale uyan kişiyi Çimentepe, 690 Sokak'ta Muharrem Kurt'un kullandığı 35 T 6173 plakalı taksinin içinde fark etti. Taksiyi durduran ekipler, eşkale uyan zanlının hırsızlık ve yalan beyan suçlarından sabıkalı 26 yaşındaki Ümran Acar olduğunu belirledi. Gözaltına alınarak Gasp Bürosu'na götürülen zanlı, burada gaspa uğrayan taksici Aydın Yağlı tarafından teşhis edildi. Taksicinin gaspedilen alyansı zanlının ayakkabısının içinden çıktı.

Aynı zanlının bu olaydan bir gece önce de Çankaya'dan bindiği 35 T 6212 plakalı başka bir taksinin sürücüsü Veysel Harputlu'yu Kadifekale'ye götürdüğü ve onu da yine 5578 sokakta durdurup boğazına bıçak dayayarak, 95 YTL'sini gasp ettiği belirlendi. Gözü dönmüş gaspçı taksici Veysel Harputlu tarafından da teşhis edildi. Gözaltına alınan zanlının yapılan işlemlerden sonra adliyeye sevk edileceği ve her iki gasp olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?