22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Servis kaza yaptı 1 ölü 13 yaralı

İzmir'in Konak İlçesi Çobançeşme Semti'nde meydana gelen trafik kazasında bir tekstil firmasında çalışan işçileri taşıyan servis minibüsünün frenleri patladı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. 

Sürücü hakimiyetinden çıkan minibüs ilk olarak belediye otobüsüne, ardından da park halindeki bir otomobile çarptıktan sonra unlu mamulleri satan bir dükkana girdi. Kaza sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

 Minibüsün plakasının servis aracı plakası olmadığı halde yolcu taşıdığı belirlendi. Korkunç kaza saat 23.30 sıralarında Konak İlçesi, Çobançeşme Meydanı, Samsun Caddesi ile Gazi Caddesi'nin kesiştiği noktada meydana geldi. 

Çobançeşme'den Konak yönüne gitmekte olan Ali Serke (41) yönetimindeki 35 DBF 20 plakalı servis minibüsünün frenlerinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak 35 VZ 702 plakalı belediye otobüsüne, ardından da park halindeki bir otomobile çarptığı bildirildi. Yokuştan aşağıya doğru hızla gitmekte olan minibüs, yolun sonundaki Gizem Unlu Mamulleri dükkanına büyük bir gürültü ile çarptı. 

Şiddetli çarpmanın ardından minibüs hurda yığınına dönerken, sürücü Ali Serke aracın içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşların 155'i arayarak durumu polise bildirmesi üzerine ekipler olay yerine geldi. AKS 110 ekiplerinin uzun süren yoğun çalışması sonucu sürücü Serke araçtan çıkarılarak, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Serke'nni hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Minibüste bulunan Serap Akyol ise ağır yaralı halde kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaralılardan Nebi Yılan (25), Fadime Tunç (21), Makbule Çiçek (34), Kıymet Doğan (27), Emel Tokmakçı (22), Dilek Turan (27) ve Hatice Varlıklı (26) tedavi edilmek üzere SSK Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Makbule Çiçek'in ve Emel Tokmakçı'nın hayati tehlikelerinin bulunduğu kaydedilirken, ismi belirlenemeyen 1 kişinin Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4 kişinin de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı açıklandı. Polis, servis plakası olmadığı halde yolcu taşıyan minibüs hakkında soruşturma başlattı.
İha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 04:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fırat kara IP: 85.103.26.xxx Tarih : 10.05.2007 15:31:34
bu olay bizim evin yanın da oldu çok uzücuydü!