27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Sessiz bir devrim yaptık'

TEMİZ KONAK VATANDAŞI MEMNUN ETTİ

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve seçildikten sonra kentin doğru fotoğrafını çektiklerini ve yola bu şekilde koyularak hizmet vermeye başladıklarını belirtti.

Kararları halkın istemleri doğrultusunda aldıklarına değinen Başkan Tartan, sessiz bir devrim yaptıklarını söyledi. Her gün onlarca anket yaptırıp halka sorulduğunu,alınan yanıtlara göre tavır belirlendiğini ifade eden Tartan, "Şov yok, demokrasinin itici gücü var. Halkın gerçek anlamda güç olduğunu hissetmesi önemli. Ona değer verilmesi. Onlar karar veriyor, biz yapıyoruz" dedi.

Çalışmaların başarıyla yürütülmesi konusunda halkın yorumlarının da önemli olduğuna değinen Başkan Tartan,bakanlık ve milletvekilliği dönemlerinden eğitimden sağlığa, spor altyapısından kültür ve sanata kadar pek çok alanda ve sayıda katkı koyduğunu hatırlatarak, "Elbette deneyim ve birikimimi Konak ve İzmir halkına yansıtmam çok doğal. Ben bu kenti 24 saat yaşayan bir insanım. Elbette, Konak'ın yetki ve sorumlulukları belli. Bu sınırlar içinde neler yapılabilir bunu tartıştık. Halka sorduk, anket yaptırdık. Temizlik, otopark, yeşillik, tarihe saygı, kültür ve sanat, turizm kimliğinin ön plana çıkarılması temel isteklerdi. Bunları dikkate aldım" dedi.

Konak Belediyesi'nin temizlik konusunda çok farklı noktalarda olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, çöplerin düzenli alındığını içlerinde kadınların da yer aldığı mahalle ve sokak görevlilerinin 24 saat daha temiz bir İzmir Konak için görev yaptığını söyledi.

Türkiye'deki en modern araç ve gereçlerle kentin temizliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tartan şunları söyledi, "Memnuniyet yüzde 40'lardan yüzde 80'lere yükseldi. Bu çok önemli. Sessiz sedasız. Ama planlı. Ve çağdaş. Elbette şikayetler olacak. Zaman içinde yurttaşlarımız da bu düzene alışacak. Yani her isteyen, her istediği saatte çöpünü atarak çevresini kirletemeyecek. Unutulmamalı ki, herkesin kente ve çevresine sorumluluğu var. Önce bilinçlendirme, sonra caydırmak için gerekirse ceza. Benim anlayışım bu. Ne derler? "Söz uçar, yazı kalır" Aynı şekilde siyasette de; söz uçar, hizmet kalır. Bana gösterilen sıcak yakınlık da geçmişte sözden çok iş yapmış olmamın etkisi var elbette. Söz vermekten çok yapmamız gerekir bir şeyleri. Kentlerdeki dönüşümü önemsiyoruz. Konak Belediyesi olarak biz Konak'ta çiçekler açtırdık. Her yer çiçeklerle donatıldı. Yine Türkiye'de ilk defa kötü görüntü arzeden binaların önünü begonvillerle süsledik. Kapattık aslında. Ama önce güzel bir görüntü. Sonra temizlik. Daha temiz bir Konak. Çiçek gibi Konak. Temizlik görevlisi arkadaşlarım evlerini temizler gibi temizliyorlar sokakları. Sokaklar yenileniyor, parklar yenileniyor. Kentteki çağdaşlık adım adım büyüyecek. Bunu herkes gözlemleyecek. Kente sevgi, insana saygı. Ben seçim dönemimde de hep bir şeyi vurguladım; ben İzmirliyim. Bu kentin ve bu kentte yaşayan herkesin yaşam biçiminin, çağdaşlığının, huzur ve güveninin güvencesiyim, takipçisiyim. Kimse dünü aramayacak. Yaşamı değişmeyecek. Ama gelişecek, güzelleşecek. Bunu yapıyorum

TEMİZ KONAK VATANDAŞI MEMNUN ETTİ
TEMİZ KONAK VATANDAŞI MEMNUN ETTİ
TEMİZ KONAK VATANDAŞI MEMNUN ETTİ
TEMİZ KONAK VATANDAŞI MEMNUN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 09:49:02
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 12:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?