26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Şiirini al da gel'

ŞAİRLER İZMİR'DE BULUŞTU

Hümanist Düşünce Derneği üyesi şairler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın davetlisi olarak Karaca Otel'de buluştu.

Şiirler okunan gece, İzmir kültür ve sanat yaşamı için de yeni bir açılım oldu. Başkan Tartan, önemli şiir etkinlikleri ve kurulma çalışmaları yürütülen şiir müzesiyle İzmir'de sanat ve sanatçı camiasının büyük kazanımlar elde edeceğini, kentin tıpkı dünyaca ünlü Struga gibi şiirin merkezi olarak anılacağını söyledi. Prof. Dr. Ayhan Çıkın ve Prof. Dr. Yusuf Alper'in onur konuğu olarak katıldığı geleneksel 'Şiirini al da gel' etkinliğinde 40 şair dostlarıyla kendi yazdıkları şiirlerini paylaştı. Dördü şiir kitabı olmak üzere toplam on kitabı yayınlanan Tartan da şiirlerini konukları için okudu.

İzmir'de kültür ve sanat yaşamına gereken önemi verdiklerine değinen Tartan, Şiir Müzesi'nin yaşama geçmesiyle birlikte İzmir'in şiir konusunda önemli bir üs olacağını vurguladı. Butik müzeler kapsamında yaşama geçirilecek olan müzede dünyanın tanınmış önemli şairlerinin şiirlerinin yer alacağını hatırlatan Başkan Tartan, İzmir'i sanatla iç içe bir kent yapmak için önemli organizasyonlar gerçekleştirildiğini belirtti.

İzmir'in uluslararası sanat dünyasında da tanınırlığını ve bilinirliliğini artırmak için Şiir Müzesi'nin kurulma çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Tartan,” Belki iddialı olacak ama, İzmir şiir konusunda ilk akla gelen bir kent konumuna gelecek. Bu yıl Şiir Buluşması'nın altıncısını düzenliyoruz. İzmir Şiir Buluşmaları da uluslararası çapta ses getiren bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. Dünyanın birçok ülkesinden gelen şairler şiirlerini paylaşıyor aynı zamanda İzmir'i tanıma fırsatı buluyorlar. Biz de belediye olarak 48'inci Uluslararası Struga Şiir Festivali'ne katıldık. Uluslararası etkinliklerde İzmir'i tanıtmak için iyi bir fırsattı ve bunu değerlendirdik” dedi. 'Şiirini al da gel' toplantılarının yılda sadece üç kez düzenleneceğini duyuran Tartan, tanınmış şair ve yazarların etkinliğe eşlik edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 10:20:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 12:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?