19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Taksi şoförlerine sağlık taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi taksi şoförlerini sağlık taramasından geçiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, okul, mahalle, köy, ve beldelerde yaptığı sağlık taramalarının yelpazesini daha da genişleterek kent merkezindeki taksi şoförlerine de el attı. Zor şartlar altında ve yüksek risk koşullarında mesleklerini sürdürmeye çalışan taksi şoförleri sağlık taramasından geçirilmeye başlandı. Belediyeye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi ekipleri, Yağhaneler'de bir benzin istasyonunda konuşlanarak, taksi şoförleri ile ailelerinin genel sağlık kontrollerini yapmaya başladı.

İlk etapta Konak ilçesinde faaliyet gösteren taksi şoförlerini taramadan geçirmek için kan alan sağlık ekipleri, kolestrol, böbrek ve karaciğer, kansızlık, romatizma, hepatit B ve C troid testleri ile kan şekeri ölçümü, kan gurubu analizi ve brusella testlerini yapmaya başladı. Ayrıca ağır stres içeren meslekleri nedeniyle taksi şoförlerinin genel kalp sağılığı kontrollerinin de hastanede gerçekleştirileceği bildirildi.

EKG, EKO ve ayrıntılı ileri kalp tetkikleri yapılarak bu zor meslek gurubunun da kalp sağlının korunmasına yardımcı olunacak. Uygulamadan oldukça memnun olan Ticari Araç Şoförleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Verilen sağlık hizmetinden çok memnun olan taksi şoförleri ise insanlarla ve paralarla sık ve yakın temasları olduğu için özellikle hepatit testlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Büyükşehir'in sağlık tarama hizmetinden, taksi şoförlerinin aileleri de yararlandırılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:56:13
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 17:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?