29
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tarihi binalar yenilenecek

ALSANCAK'TAKİ TARİHİ BİNALAR YENİLENECEK

Konak Belediyesi Alsancak sınırlarındaki Cumbalı Sokak (1448 Sokak), Dr. Nusret Hasan Fişek (1451 Sokak) Gazi Kadınlar (1453 Sokak) ve Muzaffer İzgü (1482 Sokak) sokaklarında cephe düzenlemesi (Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon) ve zemin kaplamasının yenilenmesi için mülk sahipleri ile Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda bir araya geldi.

Mülk sahiplerine proje ile ilgili planlarla ve üç boyutlu ön tasarımlarla geniş çaplı bir sunum yapıldı. Projenin İzmir 1 Numaralı Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün onaylamasını takiben bahsi geçen sokakların sağlıklaştırma ve cephe düzenlemelerinin yapılacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yenileme giderlerinin yüzde sekseninin İl Özel İdare tarafından yüzde yirmisinin ise mülk sahipleri tarafından karşılanacağını açıkladı. Tartan, yenileme giderlerinin kurulun onayından sonra belirleneceğini ifade ederek, “Tarihi yapılarımızın ve bulundukları sokaklarımızın yenilenmesi için mülk sahiplerinden izin belgesi almamız gerekiyor. Bu mülk sahipleri için büyük fırsat. Sokaklara bir standart gelecek hem de yapılar değerlerine değer katacak. Görsel bir düzen getirilmiş olacak. Şahsi olarak yenileme yaptığınızda bürokrasiyle hem çok zaman geçireceksiniz hem de daha çok para cebinizden çıkmış olacak. İşin bürokrasisini biz üstleniyoruz. Giderlerin büyük bölümü de İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor. Yüzde 20'lik bir masrafla mülkünüzün dış cephesi yenilenerek değer kazanacak. Onay geldikten sonra sizlerle bir kez daha toplantı yapacağız” diye konuştu. Tartan, projenin mülk sahiplerinin çoğunluğu tarafından kabul edilmesi halinde projenin İzmir 1 Numaralı Koruma Kurulu Müdürlüğü'ne sunulacağını, onay geldiğinde de proje uygulamasına en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

Konak Belediyesi'nin daha önce de benzer projelere imza attığını belirten Başkan Tartan, Alsancak Kızılay Binası, Kavaflar Çarşısı, Selvili Han, Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi gibi binaların onarılarak örnek çalışmalar yaptığını hatırlattı.

ALSANCAK'TAKİ TARİHİ BİNALAR YENİLENECEK
ALSANCAK'TAKİ TARİHİ BİNALAR YENİLENECEK
ALSANCAK'TAKİ TARİHİ BİNALAR YENİLENECEK
ALSANCAK'TAKİ TARİHİ BİNALAR YENİLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 12:46:02
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 16:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?