22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tarihi fırın, eskiyi yaşatacak

İzmir’in Konak İlçesi Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi simit fırını, restore edilerek günümüze kazandırıldı. Restorasyonu biten fırın için düzenlenen açılış töreninde konuklara simit ve çay ikram edildi.

Anafartalar Caddesi üzerinde yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi yapıyı ekmek ve unlu mamulleri fırını olarak işleten Nazmi Yeniyurt’un girişimleri üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi, orjinal yapısını koruyan binayı restore etti. Yapılan restorasyon sonucunda, iki katlı binanın sonradan yapılan sıvaları sökülerek, orjinal mermer kaplamaları ortaya çıkarıldı. Fırının vitrini, yapıldığı dönemdeki orjinal yapısına uygun duruma getirildi. Fırının üst katının ön cephesi de yine aslına uygun olarak boyandı.

Restorasyonu biten tarihi fırın, Konak Belediye Başkanı Muzzaffer Tunçağ, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş ve davetlilerin katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuklara simit ve çay ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 14:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan uysal IP: 81.215.226.xxx Tarih : 18.07.2008 18:24:54

BEN ISPARTA ÇOCUĞUYUM SU AN SİMİTÇİLİK YAPIYORUM HATTA İZMİR SİMİT FIRININDAN ALIYORUM SİMİDİ.ISPARTALILAR ÇOK SEVİYOR İZMİR SİMİT FIRININ SİMİDİNİ İZMİR SİMİT FIRINI HİJYENİK ORTAMDA ÜRETİM YAPAR.AYRICA ORADA ÇALIŞANLARA BİLE İÇERİDE SİGARA VS GİBİ ZARARLI MADDELERİ BİLE İÇİRMİYORLAR ISPARTANIN GENCİ::::GÖKHAN:::