18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tartan İsviçreli misafirlerini ağırladı

KONAK BELEDİYESİ İSVİÇRE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Bu yıl 44'üncüsü düzenlenen dünyanın en büyük Uluslararası Turizm Borsası ITB Berlin'e katılan Konak Belediyesi'nin tanıtım girişimleri karşılıksız kalmadı. Ayağının tozu ile Berlin'den gelen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, fuara katılan İsviçre'deki seyahat acentelerinin temsilcilerini konuk etti ve bizzat kentin gönüllü tanıtımını yaptı.

Konuklarını tarihi Basmane Semt Merkezi binasında karşılayan Tartan, Altınpark'da kazı çalışmaları sürdürülen Türkiye'nin en önemli arkeopark projesini anlattı. İsviçre'den çok sayıda turisti İzmir'e çekebilmek amacıyla hızlı bir trafik yaşadıklarını belirten Tartan; “İzmir'in turizm pastasından aldığı pay her geçen gün giderek azalıyor. Bunun önüne geçmek amacıyla ITB Berlin Fuarı'na katıldık. Fuar süresince kurduğumuz sıcak ilişkilerle, meyvelerini kısa sürede toplamaya başladık” dedi.

İsviçreli acentelerin projeye sıcak baktıklarını ve anlatılanları dikkatle not aldıklarını ifade eden Tartan şöyle konuştu; “Konak'ta Türkiye'nin en önemli arkeoparkının açılışını yapmak için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bizim de vereceğimiz destek ile kurulacak butik oteller ve müzeler turistler için çekim merkezi olacak. Tarihi dokuyu koruyarak turistleri İzmir'e çekmeyi hedefledik ve bu doğrultuda da çalışıyoruz. İsviçreli seyahat acentesi sahiplerini İzmir'de ağırladık. İzmir'i tanıtarak, yapılacak projelerimizi kendilerine aktardık. Konak Belediyesi olarak butik müzeler ile ilgili çalışmalarımızı, butik otellere verdiğimiz teşvikleri anlattık. Kısa süre sonra Konak'ın tarihi ve turistik yerler konusunda Konak'ın yeni çehresine kavuşacağını anlattık. Sağlık turizmi, tarih, kültür-sanat ve Ege yemekleri konusunda İzmir'in önemini acente sahiplerine aktardık.”

KONAK BELEDİYESİ İSVİÇRE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
KONAK BELEDİYESİ İSVİÇRE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 11:44:03
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 15:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?