19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tartan mültecileri unutmadı

BAŞKAN TARTAN MÜLTECİLERİ UNUTMADI

Konak Belediyesi Ramazan ayı girmeden önce ekonomik sıkıntı içindeki 15 bin aileye erzak yardımı yaparken; ülkelerinden, ailelerinden ve yakınlarından binlerce kilometre uzaklıktaki mültecileri de unutmadı.

Sosyal Belediyecilik anlayışında ırk, din, dil ve renk kavramının yeri bulunmadığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Basmane Oteller Sokağı'nda yaşamlarını sürdüren Müslüman mültecilerin Ramazan ayını kutladı ve erzak yardımında bulundu. Basmane Semt Merkezi'nde mülteciler ile buluşan ve erzak paketlerini ulaştıran Başkan Tartan, “Onları bu önemli günde unutmak olmazdı. En zor günlerinde mültecileri kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadık. Dar gelirli yurttaşlara ne verdiysek, onlara da aynı desteği sağladık. Birçoğu ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçıp ülkemize sığınıyor. Ailelerinden ve dostlarından ayrı, gurbet yaşamında mültecileri yalnız bırakmadık. Yeni bir düzen kurana kadar konuk olarak kaldıkları ülkemizden güzel anılar ile ayrılacaklar ve bu desteğimizi hiçbir zaman unutmayacaklar” dedi.

Yardım paketleri, Afganistan, Pakistan ve Filistin gibi ülkelerden iç savaş, aile içi şiddet ve işsizlik gibi nedenler ile Türkiye'ye sığınan mültecilere verildi. Mülteci aileler, zorlukla geçimlerini sağladıklarını ve sıkıntı çektiklerini, Ramazan ayında kutsal görevlerini de bu koşullarda yerine getirirken Başkan Tartan'dan destek geldiğini belirttiler. Ramazan paketleriyle az da olsa sıkıntılarının geçeceğini düşünen mülteciler sevinç içinde yardımları kabul ettiler. Mülteciler Başkan Tartan'ın bir süre önce de iftar yemeği verdiğini ve bu önemli günde tekrar bir araya geldiklerini hatırlattılar.

BAŞKAN TARTAN MÜLTECİLERİ UNUTMADI
BAŞKAN TARTAN MÜLTECİLERİ UNUTMADI
BAŞKAN TARTAN MÜLTECİLERİ UNUTMADI
BAŞKAN TARTAN MÜLTECİLERİ UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 10:19:04
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 10:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?