26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Temizlik harekatı

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefi doğrultusunda sokakların da evler kadar temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Temizlik konusunda hassas olduğunu ve bu konuya özen gösterdiğini belirten Başkan Tartan, temizlik ile ilgili yaşanan sorunların 444 35 66 numaralı telefona acil olarak bildirilmesini istedi. Önümüzdeki günlerde yerlere çöp atılmaması ve kentin evlerimiz kadar temiz tutulması konusunda bir kampanya başlatacaklarını hatırlatan Başkan Tartan, Ballıkuyu semtinde kötü görünümlü duvarları vatandaşlarla birlikte kireç ile boyadı. Öztüre Holding de vatandaşlara ücretsiz kireç dağıttı.

Yaz mevsimiyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bugüne kadar 15 ton kireç kullandığını belirten Başkan Tartan, "Konak sınırları içinde bulunan istinat duvarları, mezarlıklar, okullar ve metruk binaların cephelerini kireç ile badana yapıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün kurduğu ekipler gün boyunca tespit edilen, görüntü kirliliği oluşturan binaların cephelerini kireçliyor. Beyaz renk temizliğin simgesidir. Kirecin bir özelliği de ayrıca dezenfektan etkisi yaratmasıdır" dedi.

Boyama ekiplerinin Konak ilçesi sınırları içerisinde görüntü kirliliği yaratan yer bırakmayacağına değinen Başkan Tartan, yalnızca çöp toplayıp, süpürme işiyle yetinmediklerini, kentin görünümüyle de ilgilendiklerini ve çalışmaların yaz aylarının sonunu kadar sürdürüleceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 10:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?