27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Temizlik ordusu işbaşı yaptı

Konak Belediyesi, sevgi yolları, parklar, sokaklar ve kaldırımların düzenli bir şekilde çöplerden arındırılmasını sağlamak amacıyla aralarında kadınların da bulunduğu 60 kişilik temizlik ordusu oluşturdu. Alsancak Mimar Sinan Mahallesi'nde meclis üyelerinin de katılımıyla işbaşı yapan turuncu giysili ekip kenti gün boyu temiz tutmak için çalışacak.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak'ın İzmir'in en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek," Hergün 1.5 milyon insan bizden hizmet alıyor. Biz daha yeşil, daha güzel, daha çağdaş ve daha temiz bir Konak için çalışmalar yaptık. Aralarında pırıl pırıl genç kızlarımızın da bulunduğu çok değerli 60 kişilik ekibimiz bu işe dört elle sarıldılar. Bu kentin temizlik görevlileri olarak, zaman zaman şikayet konusu olan süpürge ve küçük çöplerin toplanması konusunda bize destek olacaklar. Ben şimdiden onlara teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ve sevgiyle çalışıyorlar. Önemli olan bu kente hizmet etmek, bu kentin gülen yüzünü arttırmak "dedi. Kentte daha fazla insanın aş ve iş bulmasını, belediyenin olanakları doğrultusunda sağlamaya çalıştığına değinen Tartan, 60 kişiyi işe alarak bunun ilk adımını attıklarını hatırlattı. Başkan Tartan, temizlik ekiplerine esnafın ve vatandaşların da yardımcı olmasını isteyerek, "Küçük çöp birikintilerini bize bildirecekler, onlar koşacaklar. En modern araç gereçlerle bir temizlik harekatı başlattık" dedi.

Öte yandan, ekiplerin verimliliği ile ilgili ve vatandaşların tepkilerini belirlemek amacıyla, Konak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bir anket yaptırıldı. Vatandaşlar, ekipte kadınların yer almasını genel olarak olumlu buldular. Kadınların, erkeklere göre özverili, titiz, verimli, istikrarlı ve itinalı çalıştıklarını belirten vatandaşlar, özellikle turuncu rengin seçilmesinin isabetli olduğu görüşünde birleştiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 12:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?