17
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Terörist emeline ulaşamadı

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü örgüt MLKP’nin sözde 10. kuruluş yıldönümü öncesi birtakım eylemlerin gerçekleştirileceği istihbaratını alarak, 10 ayrı bölgede geniş çaplı önlemler aldı. Sabah saatlerinde Üçyol Halide Edip Adıvar Caddesi istinat duvarına, terör örgütü MLKP’ye ait, üzerinde "Şan olsun 10. yılında MLKP" yazılı ve ucuna bomba bağlanmış pankartı asmak isteyen ve 3 kişi oldukları belirlenen örgüt üyeleri, karşılarında polisi görünce paniğe kapıldı. Bu sırada bombayı pankarta yerleştirmeye çalışan 1 örgüt üyesi, meydana gelen patlamada ellerinden ve karnından yaralandı.

Ara sokaklara kaçan örgüt üyelerinden 2’si izlerini kaybettirirken, yaralı olan Azad Güneş (25) kendilerini takip eden polisler tarafından iki sokak ileride bulundu. Polis, yaralı örgüt üyesini polis aracına alarak, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Olay yerinde ve yaralı şahsın üzerinde yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 40 mermi de ele geçirildi. Polise ifade vermeyen ve kimliğini açıklamayan örgüt üyesinin 7 parmağında küçük kopmalar meydana geldiği, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Örgüt üyesinin kimliğini açıklamamasının ardından geniş çaplı araştırma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bombalı pankartı asmak isterken yaralanan örgüt üyesinin adının Azad Güneş (25) olduğunu tespit etti. Emniyet yetkilileri, yaralı örgüt üyesinin daha önce meydana gelen bombalama eylemleriyle ilgisinin olup olmadığının araştırıldığını bildirdi. Azad Güneş’in İstanbul’da güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiği, bombalama eylemlerine karıştığı ve asker kaçağı olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Bornova İlçesi’nde de yine aynı örgüte mensup bir grubun pankart asmak istediği ve pankartı açamadan kaçtıkları belirlendi

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 19:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?